Gezond koken met cannabis: zo maak je een kurkuma latte met wietboter

videoIn Get Baked laat chef Jasper Gottlieb je in zes afleveringen zien hoe je kan koken met cannabis en welke positieve effecten dit kan hebben op je gezondheid. In deze aflevering maakt hij een kurkuma latte.

Dat doet hij met de wietboter uit de eerste aflevering, waarin Gottlieb al de voordelen besprak van koken met cannabis. ,,Toen ik werd gevraagd voor deze serie, dacht ik: wat een onzin, daar kan ik niet achter staan’’, zei hij. ,,Maar toen ik erachter kwam dat het ging om medicinale wiet, vond ik het interessant.’’

Voor de duidelijkheid: van deze recepten word je dus niet high. De gerechten zijn bedoeld als een ontspannend middel. De wietboter werkt daarnaast ook pijnstillend, maar het is geen medicijn. ,,De CBD-olie die ik gebruik, is geen medicijn, het verhelpt je hernia niet. Het zorgt er wel voor dat je beter met pijn kunt omgaan’’, aldus de tv-kok.

De kurkuma uit dit recept heeft naar verluidt ook positieve effecten op je lichaam. Zo kan de specerij pijn verzachten en heeft ze een bevorderend effect op je spijsvertering en een ontstekingsremmende werking.

Volledig scherm