Volledig scherm

Gezonde bacon? Het bestaat

Ben je verslaafd aan het goddelijke goedje genaamd bacon? Je bent niet de enige. Het nadeel van bacon is dat het niet al te goed is voor de lijn en als je minder vlees probeert te eten past het ook niet in je dagmenu. Dankzij een nieuwe uitvinding worden al deze zorgen voor ons weggenomen.

Seamore Food komt namelijk met een plantaardige variant. I sea bacon heet deze variant die voor 100% uit zeewier bestaat. De bacon gaat in de pan en smaakt rokerig en knapperig als het eruit komt. Ook heeft het een licht zilte smaak. 

Eerder kwam Seamore al met een zeewierpasta die enthousiast ontvangen werd. Al snel hadden ze het over een zeewiervariant die op bacon lijkt. "Het moment dat ik het in de pan gooide was magisch: de prachtige paarse blaadjes veranderden in groen, knapperig spek.", zegt oprichter Willem Sodderland.

Volledig scherm
© Instagram Seamore

Volgens hem is dit ook het einde van het slechte en ongezonde label dat bacon heeft. "Allereerst krijg je geen verzadigde vetten binnen, je krijgt alleen goede stoffen binnen. Ten tweede houd je het varken in leven waarmee je de planeet ook nog red." Sodderland denkt dat het voor de klanten niet uitmaakt dat dit soort producten wat duurder zijn, zo lang ze de gezondheidsvoordelen er maar van inzien. 

Oké, het ziet er dan niet helemaal uit zoals de bacon die we gewend zijn, maar wij willen wel een vorkje prikken.

Volledig scherm
© Instagram Seamore