Giel Beelen: eet komende maand meer plantaardig
Giel Beelen is samen met Sigrid ten Napel en Teske de Schepper de nieuwe ambassadeur van de Veggie Challenge campagne. Samen met tientallen andere BN'ers roepen ze Nederlanders op vanaf 1 januari een maand lang vlees vaker te laten staan en meer plantaardige voeding te eten.
Delen per e-mail
Giel Bellen ging de uitdaging eerder dit jaar zelf aan. ,,Kijk eens kritisch naar de brandstof die je in je eigen lichaam gooit. Kies je het beste, of het slechtste? Als je een plantaardig voedingspatroon niet probeert voor de dieren, of voor het klimaat, doe het dan voor jezelf.” De campagne is een initiatief van van ProVeg, een non-profitorganisatie, die zich inzet voor plantaardige voeding.
Sigrid ten Napel kiest vanwege het milieu voor plantaardig voedsel. ,,Minder vlees eten is zo ontzettend belangrijk voor het behoud van een gezonde aarde. Met een relatief kleine verandering in gewoonten kan je bijdragen aan een enorm verschil. En je hoeft tegenwoordig ook echt niet meer in te leveren op smaak, alles is mogelijk in de keuken wanneer je plantaardig eet. Kortom heerlijk eten én een positieve impact", aldus de actrice.
Teske de Schepper is het daarmee eens. ,,Plantaardig eten was voor mij veel makkelijker dan verwacht! Toen ik de stap zette wilde ik gelijk niet meer anders", zegt de vlogster.
Paul McCartney
In januari biedt ProVeg gratis kookdemo's, coaching, recepten en een app die laat zien hoe veel gebruikers besparen aan. Daarnaast werkt de stichting samen met BN'ers, influencers en bedrijven om zoveel mogelijk mensen aan te sporen plantaardig te eten.
Ook in andere landen wordt aangespoord vlees in januari vaker te laten staan. Zo zijn onder anderen Joaquin Phoenix, Paul McCartney en Alicia Silverstone ambassadeur van de Britse campagne Veganuary.
Inspiratie nodig voor een vegetarisch gerecht? Probeer deze chili sin carne:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Fransman achter Instagram-hit Daily Dutch Lunch: ‘Frikandel met discodip favoriet’
Ken je die mop van een Fransman die een Nederlandse bedrijfskantine binnenliep? Die werd een hit op Instagram! De man achter de pagina Daily Dutch Lunch blijft liever anoniem, maar de foto's op het account met ruim 14.000 volgers spreken boekdelen. -
Koken & eten
Wakker Dier: zuivellobby liegt - ondanks waarschuwing - nog steeds op websites
Op elf websites van de Nederlandse Zuivel Organisatie staan uitingen die de Reclame Code Commissie eerder beoordeelde als misleidend. De zuivellobby blijft onjuiste informatie verspreiden en daar wil dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier een einde aan maken. -
PREMIUMPomppionier
Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalen
Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen. -
PREMIUM
Deze theatertechnici verloren hun baan en gingen bier brouwen: ‘Onze droom is eigen brouwerij’
‘Dryade’ en ‘Feniks’ heten de twee biertjes van de kersverse Nieuwerkerkse brouwerij De Mythe. Bedacht in Nieuwerkerk aan den IJssel, gebrouwen in Amstelveen. ,,Onze droom is ooit een eigen brouwerijtje met proeflokaal in Nieuwerkerk te beginnen.” -
PREMIUM
Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
-
PREMIUM
Dit sterrenrestaurant gooit na corona de deuren in het weekend dicht
Ze speelden al langer met de gedachte maar de tweede lockdown heeft Tabitha en Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk het laatste zetje gegeven. Na coronatijd gooien ze de deuren van hun sterrenrestaurant in het weekend dicht. De Jansma’s hebben het afgelopen jaar een rijker sociaal leven ontdekt en willen dat niet meer kwijt. -
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Koken & Eten
Dit zijn de grootste misvattingen over champagne (een tip: drink geen champagne bij je oliebol)
Wat een half jaar geleden voor Arne Roex begon als een hobbyproject, is uitgegroeid tot iets veel groters. In juni richtte hij Champagneman.club op, een online webshop met champagne van kleine huizen die je niet snel in de winkel tegenkomt.