Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Giphart maakt een geweldig eigerecht: Huevos a la flamenca

Koken & EtenNa een sterk staaltje onderzoeksjournalistiek kwam Ronald Giphart erachter dat het hartige ontbijtgerecht gipsy eggs meer met Karel V en Belgen te maken heeft dan met zigeuners.

Op een zaterdagochtend keken we naar Saturday Kitchen op de BBC, waar een Engelse chef een hartig ontbijtgerecht bereidde genaamd gipsy eggs. Het leek een beetje op onze familieklassieker shakshuka - eieren gepocheerd in een saus van tomaten, chilipeper en ui - die we echter nooit als ontbijt serveren.

Mondwaterend volgden wij de bereidingswijze en tegen de tijd dat de chef zijn schotel presenteerde, had mijn vrouw al gekeken of we toevallig alle ingrediënten in huis hadden. Het was per slot van rekening ochtend en we hadden nog niets gegeten. Vanuit de keuken riep ze dat ze een poging wilde wagen.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.