Volledig scherm

Goed nieuws: van pizza ga je harder werken

koken & etenEr is altijd een goed excuus om pizza te eten. Uit onderzoek blijkt nu dat we ons hier nooit meer voor te hoeven verontschuldigen. We blijken namelijk harder te gaan werken wanneer we beloond worden met het gerecht.

Weet je dat pizza zelfs net zo verslavend is als drugs? Lees er hier meer over.

Dit zegt onderzoeker Dan Arierly. In zijn boek Playoff: The Hidden Logic That Shapes our motivations legt hij uit waarom. De uitspraak is gebaseerd op een experiment met twee groepen werknemers in een fabriek in Israël. De ene groep werd beloond met complimenten of een salarisverhoging van $30. De andere groep kreeg een stuk pizza als kroon op het werk. 

De groep die beloond werd met pizza bleek een stuk productiever dan de groepen die loonsverhoging of complimenten kregen. De groep die voorzien werd van een hoger salaris presteerde een dag later zelfs slechter. Oftewel: breng je baas hier snel van op de hoogte en op naar de pizzeria.

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.