Goed nieuws voor aanbidders Hemasaus: je kan hem nu ook los kopen
Koken & etenHij is misschien wel net zo geliefd als de befaamde worst: de hotdogsaus van de Hema. Het oer-Hollandse warenhuis heeft dan ook goed nieuws voor alle liefhebbers: het befaamde mosterdgoedje is nu ook los te koop, in een handige spuitfles.
Delen per e-mail
Enkele weken geleden vroeg deze krant aan lezers welke producten zij het meeste gingen missen als (de toen nog noodlijdende) Hema opgedoekt zou worden. Naast de beroemde rookworst noemden ook veel mensen de hotdog, maar dan wel de hotdog mét saus. Zonder de saus is de warme worst inclusief stokbrood met voorgevormd gat een stok minder populair.
,,De HEMA hotdogsaus kent bijna iedereen wel", geeft woordvoerder Roos Zegers als verklaring voor het produceren van de saus voor de klanten. ,,Het is een heerlijke romige en kruidige mosterdsaus die heel herkenbaar van smaak is. Klanten zijn gek op onze saus en wilden deze dan ook dolgraag in een knijpfles kunnen kopen, om er ook thuis van te genieten.”
De flessen bevatten 250 ml, kosten 2 euro en zijn te koop bij Hema-vestigingen met een versafdeling. Wat er precies inzit, is een 'geheim Hema-recept’, meldt Zegers. ,,Maar het hoofdingrediënt is mosterd.”
Knijpflacon
Het is overigens niet zo dat de saus nooit eerder los te koop is geweest. Wie een zogeheten ‘hotdogkit’ kocht bij de Hema, kreeg daar al losse zakjes saus bij. Wel was het even een gedoetje om het zakje saus in het voorgevormde broodje te krijgen zonder daarbij meteen je hele handen onder te smeren. Dat zal nu makkelijker gaan, want de saus zit tegenwoordig in een handige knijpflacon.
De mosterdsaus bestaat volgens copycat-recepten op internet uit mayonaise, mosterd, honing en dille. Dat recept komt niet helemaal overeen met de ingrediënten van de daadwerkelijke saus, want deze is volgens Hema helemaal vegan, en bevat dus geen dierlijke producten zoals ei. Zegers: ,,Dus ook perfect als dip bij vegan snacks.”
Hoeveel weet jij over Hema? Doe de quiz!
Karlijn Slokkers en Elin Been vinden het zo rot dat het slecht gaat met Hema, dat ze een inzameling deden:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kroegtijger of terrasjesfan? Kijk hier waar je het grootste aantal opties hebt
Waar vind je het grootste aantal horeca-bedrijven per 1000 inwoners, denk jij? De hoofdstad? Nope. Rotterdam of Den Haag? Ook niet. Spoiler: je moet er met de boot naartoe. -
koken & eten
Het is Wereld Chocoladedag: met deze overheerlijke recepten vier je deze feestdag in stijl
Vandaag is het Wereld Chocoladedag, de dag waarop je uitgebreid kunt genieten van het meest geliefde voedselproduct ter wereld: chocolade. Probeer een van de volgende recepten uit voor de ultieme chocoladebeleving. -
VIDEO
Steekproef: Veel vishandelaren maken er een potje van en informeren hun klanten slecht
Van de Nederlandse viswinkels en viskramen houdt 99 procent zich niet aan de etiketteringsregels, zegt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. Dat belemmert klanten bij het maken van een duurzame keuze. -
Koken & eten
Het regenboogdieet: hoe meer kleur op je bord, hoe beter?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: het regenboogdieet. -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)?
-
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa. -
PREMIUMPomppionier
Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalen
Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen. -
Koken & eten
Janny van der Heijden: ‘Koken met zakjes en pakjes is eigenlijk geen koken’
Het grote publiek kent haar vooral als de onbetwiste koningin van de baksels, maar voor Janny van der Heijden (66) valt er nog veel meer te proeven. De presentatrice reisde voor 24Kitchen kriskras door het land om een antwoord te vinden op de vraag: wat is de smaak van Nederland? Libelle sprak met haar.