Volledig scherm

Goed nieuws voor zoetekauwen: New York krijgt snoepmuseum

In New York gaan in de zomer de deuren open van een snoepmuseum. Het museum, dat krap 3.000 vierkante meter groot wordt, is een initiatief van restaurantketen Sugar Factory.

The Museum of Candy krijg 15 'belevingsruimten' met elk een eigen thema. Er komt ook een toetjesmarkt met twintig kramen en een Sugar Factory Café. De bezoekers kunnen snoep eten, selfies maken bij ’s werelds grootste Gummibeer, kennis opdoen over suiker en bekijken hoe allerlei lekkernijen worden vervaardigd.

Charissa Davidovici is de initiatiefnemer. Ze sluit niet uit dat er meer locaties zullen volgen. ,,New York City is de perfecte locatie voor ons eerste museum, het is het epicentrum van entertainment. We kunnen niet wachten om dit concept wereldwijd te delen.'' Sugar Factory heeft restaurants in onder meer in de Amerikaanse staten Florida, New York en Connecticut, maar ook in Dubai en op de Filipijnen. Beroemdheden als Mariah Carey en Lil Wayne brachten er een bezoekje.

In Europa kennen we het fenomeen zoetmuseum goed. Het Musée du Bonbon in het Franse Uzès is gewijd aan de geschiedenis van het merk Haribo. In het Spaanse Xixona laat het Museo del Turrón zien hoe de beroemde noga uit de streek wordt gemaakt. Het Hongaarse Szabo-Szamos marsepeinmuseum staat vol met beelden van het zoete amandelspul. In Choco-Story in Brugge draait het uiteraard om chocolade en in Gelato Museum Carpigiani in het Italiaanse Bologna kun je ijs proeven en zelf proberen ijs te maken. 

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.