Gourmet met de kinderen? Met deze gerechten maak je het extra feestelijk voor de kleintjes
Koken & EtenTijdens de decembermaand komt in veel gezinnen het gourmetstel uit de kast. En waarom zou je er er dan niet meteen iets extra feestelijks van maken? Deze vijf gerechten van Eatertainment voor de kinderen hebben de wow-factor.
Pannenkoekenspaghetti Pannenkoekjes bakken is een feest. Of je nou klein bent of al lang niet meer. Met deze pannenkoeken in de vorm van spaghetti verras je iedereen tijdens een avondje gourmetten. Knoeien mag. Lees hier hoe je ze maakt.
Kipspiesjes Een tropisch kipspiesje dat gegarandeerd scoort door de rode paprika en zoete ananas. De kip is dankzij de paprikapoeder lekker fruitig en een beetje zoet. Supermakkelijk om te maken, kijk maar.
Mini-pizzapuntjes Welk (groot) kind houdt nou niet van pizza? Tijdens een gourmetavond maak je iedereen blij met deze kleine pizzapuntjes van tortillawrap. Leg er zoete paprika’s, maïs en geraspte mozzarella op, en bak ze kort in een gourmetpannetje tot de kaas is gesmolten. Hier vind je de ingrediënten en de bereiding.
Mini-cheeseburgers Gourmetten is voor kinderen feest. Er staat veel lekkers op tafel, maar soms is het net teveel. Deze cheeseburgertjes zijn precies goed. Aantrekkelijk door stervorm én de kinderen houden genoeg ruimte over voor andere (kleine) hapjes. Zo maak je ze.
Spaanse aardappeltortilla Kinderen en gekookte aardappels geen match? Wel met deze lekkere taartjes met aardappel, ui en ei. Peterselie en cherrytomaten zorgen voor een extra frisse smaak. Zo maak je Spaanse tortilla.
Ouders kunnen er dol van worden: kinderen die knoeien met eten en het op de grond gooien. Ouders van Nu legt uit waarom spelen met eten juist goed is voor je kind.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Zo smaakt koffie van de lekkerste koffiebonen uit de supermarkt: 'zoet en kruidig met weinig bitters’
Echte koffieleuten willen graag het onderste uit de kan. De bonen moeten ‘eerlijk’ geplukt zijn, perfect gebrand en versgemalen. Koffiebonen onder het mes. -
Koken & Eten
Zakt je cake altijd in? Met deze tips van patissiers lukt hij altijd
Cake verveelt nooit en je kunt er oneindig veel variaties mee maken: van vanille tot kaneel en van chocolade tot appel. Maar hoe zorg je dat je baksel altijd lukt? Met deze tips van experts lukt het altijd. -
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen -
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
12
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
-
-
Beter Eten
Waarom het tussen je oren zit dat je gelukkig wordt van ongezond eten en drinken
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op gebied van eten en drinken. Met deze tips van psychologen hou je je goede voornemens langer vol dan tot Quitters Day. En de beloning is groot. -
Koken & Eten
Voor in de vriezer of maak iemand anders blij: bij deze maaltijden maak je makkelijk een extra portie
Als je toch kookt, kun je net zo goed meteen wat meer maken zodat je die extra portie in je vriezer kunt stoppen. Of je maakt er iemand anders blij mee.