PREMIUM
Groen verdienmodel in opmars, maar boeren worstelen met eisen keurmerk
Bij de boeren roept het keurmerk On the way to PlanetProof gemengde gevoelens op. Het kost ze veel extra werk om aan de eisen te voldoen. Toch groeit het keurmerk als kool, afnemers eisen dat er duurzamer wordt gewerkt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten22
Diëtiste geeft tips om voorgoed af te rekenen met avondsnacken
Lukt het om minder te snacken door je goede voornemen? Of ziet dat pak koeken er soms onweerstaanbaar uit wanneer je na een drukke dag voor je tv-avondje nog even de keukenkast induikt? Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om van die trek af te komen. -
Koken & Eten37
Op zoek naar gezondere snack: vergelijk jouw favoriet met anders lekkers uit de frituur
Een gezonde optie ga je bij de snackbar waarschijnlijk niet vinden, maar dat betekent niet dat de menukaart geen onderscheid kent. Wat zijn de betere en minst gezonde snacks uit de frituur? -
Europa kiest voor duurzame landbouw: grote gevolgen voor boeren
De Europese landbouw wordt straks een stuk duurzamer. Er komt meer biologische landbouw, het gebruik van bestrijdingsmiddelen gaat omlaag, en de standaard voor dierenwelzijn omhoog. Meteen draagt de landbouw ook minder bij aan klimaatverandering. -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen?
-
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
-
-
Primark wil af van wegwerpmode
Primark wil een circulair en duurzamer bedrijf worden. De Ierse uitbater van zo’n vierhonderd grote kledingwinkels introduceert vandaag een tienjarenplan om het eigen bedrijf en de keten van leveranciers te vergroenen, meldt het FD. Over de vorderingen gaat het doorgaans gesloten modebolwerk jaarlijks verslag uitbrengen. -
PREMIUMKoken & Eten
Louise Fresco zag broodtrommeltje verdwijnen: 'Millennials nemen een wrap en een latte’
Is vlees slecht? Is havermelk elitair? Is de natuur beter dan de boerderij? Denken over voeding is best lastig. Landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco (70) schreef er een boek over. ‘In West-Europa is het belang van religie sterk afgenomen, maar nu zijn het bloggers en diëtisten die vertellen wat je niet mag.’