Volledig scherm
PREMIUM
© Jean-Pierre Jans

Groentechips lijken gezond, maar zijn moddervet en zitten vol suiker

Voor jou getestEen bakje groentechips laat zich even makkelijk leeg graaien als gewone aardappelchips. Prima kraak ook, maar dat gezonde imago is niet terecht.

Toen Jonathan Karpathios nog achter de pitten stond van zijn restaurant Vork en Mes, probeerde hij zijn gasten al te verleiden met de geneugten van zijn (bijna) vleesloze keuken. ,,Het begon al bij de eerste amuse’’, herinnert de chef-kok zich. ,,Ik heb jarenlang gekozen voor groentechipjes voor aanvang van elk diner. Pastinaak deed het erg goed. Of mijn favoriet: het aardpeerchipje. Alleen even een lavas- of mintpoedertje eroverheen. Lekker man.’’

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.