PREMIUM
Groentechips lijken gezond, maar zijn moddervet en zitten vol suiker
Voor jou getestEen bakje groentechips laat zich even makkelijk leeg graaien als gewone aardappelchips. Prima kraak ook, maar dat gezonde imago is niet terecht.
Toen Jonathan Karpathios nog achter de pitten stond van zijn restaurant Vork en Mes, probeerde hij zijn gasten al te verleiden met de geneugten van zijn (bijna) vleesloze keuken. ,,Het begon al bij de eerste amuse’’, herinnert de chef-kok zich. ,,Ik heb jarenlang gekozen voor groentechipjes voor aanvang van elk diner. Pastinaak deed het erg goed. Of mijn favoriet: het aardpeerchipje. Alleen even een lavas- of mintpoedertje eroverheen. Lekker man.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Geen bier zonder schuim: hoe krijg je de perfecte schuimkraag?
Niets beter dan een mooie schuimkraag op je bier. Alleen gaat het soms mis als je het zelf inschenkt. Hoe zorg je dat je toch een goede laag schuim krijgt? En als het mislukt, helpt het dan om met een mes erin te roeren? De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem legt uit. -
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’ -
PREMIUMVoor jou getest
Met deze appeltaart van de super kun je thuiskomen
Van theekransje tot terras: met een appeltaart zit je altijd gebakken. Ons panel proeft zes varianten uit supermarkt en warenhuis. -
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan. -
PREMIUM
Hippe drank nu ook in biervorm: ‘Limoncello thuis maken? Op Google ga je het recept niet vinden’
Wat begon als een limoncello-experiment in de kelder van zijn restaurant in Voorschoten, is nu een nieuw zomers biertje van Westlands/Haagse makelij. Westlander Mart Kamp heeft met zijn Lemon Spirit de handen ineen geslagen met de Haagse brouwerij Kompaan.
-
PREMIUMVoor jou getest
Met deze tofu maak je zelfs carnivoren gelukkig
Marineren, bakken, grillen, pureren, roken, frituren: met tofu kun je alle kanten op. Ons panel keurt acht merken supermarkttofu. -
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent. -
PREMIUMmet video
Al anderhalve eeuw drank stoken bij Rutte: ‘Toen ik hier kwam, was gin echt iets voor oude dametjes’
Rutte, een van de kleinere distilleerderijen van Nederland, bestaat 150 jaar. Aan de Vriesestraat in Dordrecht wordt nog altijd volop gestookt, met dank aan Myriam Hendrickx die het familiebedrijf na het plotselinge overlijden van John Rutte (1931-2003) nieuw leven inblies. ,,Ik heb me rot gezocht naar de recepten.’’