Grootste kroegbaas van Nederland: ‘We gaan uiterlijk 1 juni open’
videoDe grootste kroegbaas van Nederland is het zat. Als er niet snel meer geld volgt, gooit hij zijn kroegen per 1 juni open. Hij roept andere horecaondernemers op hetzelfde te doen. ,,Gebeurt er niets, dan gaan we kapot.”
Delen per e-mail
Terwijl het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven en afstand te houden, om zo verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt horecatycoon Laurens Meyer (60), zijn tenten weer open te gooien. Hij heeft ruim 50 kroegen verspreid over het land en zo’n 2000 man in dienst. Samen met een aantal andere grote horecaondernemers is hij twee weken geleden de actie Horecazorg gestart met de dringende oproep aan het kabinet om snel dieper in de buidel te tasten voor de noodlijdende horecasector.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
André van Duin steelt de show in Heel Holland Bakt: ‘Dit is meer een dood schildpadje’
Drie mannekes, drie vrouwkes. Dat zijn de zes overgebleven kandidaten zoals presentator André van Duin ze noemde tijdens de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt. Gisteren keken er bijna 3,4 miljoen mensen naar de bakwedstrijd. -
PREMIUM
Zorgen horeca worden alleen maar groter ‘De gemeente moet het voortouw nemen en belastingen kwijtschelden’
EINDHOVEN - Nog een maand dicht en grote onzekerheid over de maanden die daarop volgen. De persconferentie van premier Mark Rutte afgelopen dinsdag, heeft de zorgen voor de horeca alleen maar vergroot. -
PREMIUM
Horeca ziet 1,5 meter niet zitten, kapper en sportschool zijn er klaar voor
Even op de bonnefooi naar kapper of sportschool? Vergeet het maar. Veel ondernemers die nu nog op slot zitten, voeren een tijdslot in voor hun klanten. Het is een van de maatregelen waarmee we de nieuwe 1,5 metereconomie ingaan. Ruim dertig sectoren zijn er klaar voor. Alle ogen zijn daar gericht op Mark Rutte, maar de horeca heeft nog een groot probleem. -
Waarom het tijdens een wandeling wél lukt een goed gesprek te voeren
Na zó lang thuiswerken snak je zelfs naar die ene irritante collega. Gewoon om even te babbelen over iets anders dan werk. Maar hoe houd je contact met collega’s als zoveel mogelijk thuisblijven de norm is. Trainer en auteur Mirjam Wiersma helpt je de onderlinge band warm te houden. Vandaag: wandelen. -
Na de Chinezen komen nu ook de Vietnamezen: nieuw automerk Vinfast naar Nederland
In navolging van de vele Chinese merken maakt dit jaar ook een Vietnaams automerk zijn debuut in Nederland. Vinfast heet het Vietnamese merk, dat na het Chinese MG, Aiways en (binnenkort) Byton en Xpeng de Nederlandse automarkt zal bestormen.
-
PREMIUMFijn Spul
Dit zijn de favoriete hebbedingen van Herman den Blijker: ‘Deze olie heelt snijwondjes snel’
De favoriete hebbedingen van chef-kok, horeca-ondernemer en televisiepersoonlijkheid Herman den Blijker (62). Hij is elke dinsdagavond te zien in Crisis in de Tent (SBS6, 21.30), waarin hij met Annemarie van Gaal noodlijdende restaurants helpt te overleven. -
PREMIUM
Boer Matthijs wil de witte motor weer sexy maken: ‘Dit is de ‘single malt’ onder de melk’
Hij werd voor gek verklaard, stuitte op onbegrip van boeren en de banken stonden nou niet meteen te trappelen. Toch liggen anderhalf jaar na de lancering van ElkeMelk de schappen van Albert Heijn dagelijks vol met flessen van Metha 101, Geertje 72 en van zo’n 100 andere koeien uit zijn stal in Molenaarsgraaf. En het buitenland lonkt. ,,Melk moet weer sexy worden’’, zegt ondernemer Matthijs Baan (40). -
Koken & eten
Eigenaar van Chinees restaurant is pijnlijk eerlijk over zijn gerechten: ‘Ik ben niet zo'n fan van onze versie’
Chinees restaurant ‘Aunt Dai’ in de Canadese stad Montreal is ineens heel populair door social media. De eigenaar is op de menukaart extreem eerlijk over de gerechten die erop staan. Sinds een klant foto's van de menukaart postte op Twitter komen er meer klanten op het restaurant af.