Haakwonder Phil (24) scoort met hilarisch voedsel op zijn hoofd

Koken & etenEen artiest uit Australië is op Instagram flink aan het scoren met gehaakte kunstwerkjes. Phil Ferguson zet ze op zijn hoofd of trekt ze aan: van zak chips tot blikje cola. 

Haken en aantrekken. Of een pepermutsje op je hoofd zetten. Je moet er maar opkomen. Phil Ferguson lijkt zich nergens voor te schamen. Hoewel, bij de meeste foto's die hij deelt op Instagram, kijkt hij wel enigszins bedremmeld.

De 26-jarige Australiër begon met zijn hobby op de universiteit. ,,Ik begon vijf jaar geleden met mijn Instagramaccount”, vertelt hij aan de Britse site Metro. ,,Ik had het idee om hoedjes te haken in de vorm van eten en daarmee op te treden, ik was op dat moment net verhuisd van Melbourne naar Perth, dus kende nog niet zoveel mensen. Ik kreeg het idee dat als ik foto’s van mijn hoeden op Instagram zou zetten, ik daarmee nieuwe vrienden zou maken in mijn nieuwe stad.” 

Volledig scherm
Phil Furgeson. © Instagram chiliphilly

Pretzel

Hoeden maken is een makkie voor Phil. Hij maakte al hoofddeksels in de vorm van een gigantische pinda, een aardbei, een worst en een nogal indrukwekkende pretzel. ,,Soms gaat het maken van de outfits enorm snel en soms duurt het langer dan ik verwacht had”, zegt Phil. Zijn opvallende creaties trokken al de aandacht van 138.000 volgers op Instagram. 

Hij is verbaasd over zijn succes. ,,Iedereen is er erg positief over, ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou gaan doen om publiek te vinden en te behouden. ! ‘I always say I’m super lucky. but I guess I’ve done a lot of work as well.’

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.