Volledig scherm
© Goffe Struiksma

Half gegaarde zalm met boksoi en sobanoedels met zeewier

Met de lauwwarme noedels is dit een heerlijk lentegerecht. Boksoi is het kleine broertje van paksoi. Kun je ’m niet vinden in de supermarkt, vervang de hoeveelheid boksoi dan door een halve struik paksoi.

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 250 g wilde zalmfilet, overal even dik

- 2 tl zwart sesamzaad 

- 1 el arachideolie 

- 1⁄2 rode ui, in halve ringen 

- 2 boksoi, in kwarten

- 1 1⁄2 el sojasaus

- 1 1⁄2 el mirin (japanse rijstwijn) 

- 1 1⁄2 el rijstazijn

- 1⁄2 el limoensap

- 90 g sobanoedels 

100 g zeewiersalade

Benodigdheden:
- 2 koekenpannen
Kookpan

Bereidingswijze:
- Verhit een koekenpan zonder boter of olie.
- Bestrooi de zalmfilet aan de bovenzijde met het sesamzaad.
- Leg de zalm in de pan met de sesamkant naar boven en bak de zalm op matig vuur tot deze voor de helft gaar is.
- Dit duurt zo’n 10 minuten, afhankelijk van hoe dik de zalm is.
- Verhit ondertussen in een andere koekenpan de olie.
- Fruit de ui 5 minuten tot deze zacht is.
- Voeg de boksoi toe en bak 4 minuten mee.
- Voeg op het laatst de sojasaus, mirin, rijstazijn en het limoensap toe en roer door.
- Kook de sobanoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet af, spoel met lauw water en laat uitlekken.
- Meng de zeewiersalade erdoor.
Draai de helft van de noedels met zeewier om een vork en leg op een bord.
- Snijd de zalm doormidden en leg een deel op de noedels.
- Schep de helft van het boksoimengsel naast de noedels op het bord.
- Maak zo ook het andere bord op en serveer.

Eet smakelijk!

Dit recept komt uit het boek In Perfecte Conditie.
Klik hier voor meer recepten van Ellen Hoog.

Volledig scherm
© Rutger Geleijnse

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen