Eigenaren Dong en Fong van Hamachi in Schiedam.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaren Dong en Fong van Hamachi in Schiedam. © Frank de Roo

Hamachi is een authentiek Japans restaurant (en hier hebben ze héél lekkere sushi)

gouden pollepelJe hebt sushi en je hebt sushi. Bij Hamachi in Schiedam snappen ze wat hééél lekkere sushi is.  Behalve sushi maken ze ook heerlijke gyoza, sashimi, ribeye-rolletjes en tempuragarnalen.

 1. Deze stoofschotels van topchefs kun je zelf maken: echt belangrijk is een paar uurtjes tijd
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Deze stoofscho­tels van topchefs kun je zelf maken: echt belangrijk is een paar uurtjes tijd

  Wat krijg je als je enkele van de allerbeste chef-koks van Nederland stoofvlees laat maken? Héél goede schotels uiteraard. Topchefs Erik van Loo, bekend van restaurant Parkheuvel (met twee Michelinsterren) en Alain Alders (tot dit voorjaar chef-cuisinier van sterrenrestaurant Vrienden van Jacob, één ster) delen exclusief aan de lezers van deze site de geheimen van hun stoofgerechten.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?