Volledig scherm
© 24Kitchen

Hamburgers met basilicummayonaise

koken & etenHet is bijna weekend dus tijd voor een makkelijk recept dat binnen 20 minuten op tafel staat. Probeer deze hamburgers met basilicummayonaise.

Ingrediënten voor 4 personen:
Hamburgers:
- 1 sjalot
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 ei
- 1 bruine boterham
- 400 g rundergehakt
- Olijfolie om in te bakken
- 4 meergranenbollen
- 50 g Parmezaanse kaas, aan stuk
- 1 teentje knoflook
75 g rucola

Basilicummayonaise:
- 4 el halvanaise
1 bosje basilicum

Tomatensalade:
- 3 romatomaten
- Olijfolie extra vierge
- Balsamicoazijn

Benodigdheden:
- Grillpan
- Staafmixer
- Dunschiller

Bereiding:
- Verwarm de grill van de oven op 200 °C.

Hamburgers:
- Pel en snipper de sjalot.
- Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn.
- Kluts het ei in een kom.
- Hak de boterham fijn tot broodkruim.
- Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de helft van de sjalot, de helft van de peterselie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vorm hamburgers van het gehaktmengsel.
- Verwarm een grillpan. Bestrijk de hamburgers met olijfolie en bak ze om en om in circa 6 minuten gaar.
- Halveer de broodjes in de lengte en smeer ze in met olie.
- Gril de broodjes in de oven in circa 4 minuten goudbruin.
- Pel de knoflook en wrijf de broodjes in met de knoflook.
Schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller of kaasschaaf.

Basilicummayonaise:
- Pluk de basilicum.
Mix met een staafmixer de basilicum en halvanaise tot een glad mengsel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Tomatensalade:
- Snijd de tomaten in achten en schep in een kom.
Meng de resterende sjalot en peterselie door de tomaten en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren:
Beleg de broodjes met rucola, hamburger, basilicummayonaise en de Parmezaanse kaas. Serveer met de tomatensalade.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl