Volledig scherm
PREMIUM
Danny Janssen © Desiree Schippers

Heb jij een kookschriftje? ‘Doodzonde als het uitsterft’

In de keuken van elke hobbykok is wel een zelfgemaakt kookschriftje te vinden. Van beduimelde kookboekjes met vetvlekken tot in schoonschrift geschreven kunstwerkjes met plaatjes en aanwijzingen. Vier trotse eigenaren over hun bezit.

‘Een geweldig leuk onderwerp’, vindt Christianne Muusers (65) de kookschriftjes. Ze is neerlandicus en schrijfster van onder meer Het verleden op je bord, een selectie van recepten uit de culinaire collectie van de Koninklijke Bibliotheek. De schriftjes vormen volgens haar een waardevolle historische bron. ,,Het is een persoonlijk document en geeft tegelijkertijd een beeld van een tijd en een milieu.”

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.