Heel Holland Bakt: Nina bakt taart waar je grote borsten van krijgt
Koken & etenEen knalfeest moest het worden. Met goud, glitters, confetti, vuurwerk en champagne. Heel Holland Bakt stond - hoe kon het ook anders - in het teken van Oud en Nieuw. De vrouwen gaan voorlopig het best dit seizoen. Ze zijn ook ruim in de meerderheid.
Een gouden, glanzende taart moest het worden. En twee uur kregen ze ervoor. De negen kandidaten moesten flink aan de bak. Zenuwachtig , gestresst en te weinig tijd, zijn meteen al de zorgen van Esther, Arjen en Pauline in de derde aflevering van bakprogramma Heel Holland Bakt. Aline, die vorige week als meesterbakker werd gekroond, had van die waardering weliswaar zelfvertrouwen gekregen maar ze wilde niet meteen eruit liggen. De druk lag er dus toch op, erkende ze meteen bij aanvang.
Oud en Nieuw, daar hoort champagne bij. De stemming zit er al meteen in als de kurken van de flessen knallen. Nina laat presentator André van Duin de rommel opruimen als hij met een rietje uit de fles wil drinken en de bubbelwijn over zijn handen op de vloer drupt.
Siciliaanse lekkernij
Student Aline maakt vuurwerk en kaasboer Johan loopt rood aan in de laatste minuten omdat hij in tijdnood is gekomen. ,,Een zooitje hè?” Politieman Jeroen heeft een ‘loopramp’: van zijn taart stroomt de glacering af. ,,Veel te dun", zegt jurylid Robèrt van Beckhoven. Docent Pauline krijgt juist complimenten omdat haar gouden taart er zo strak uitziet. Aline heeft een ‘sprankelende’ taart gemaakt. Goed bedacht, vindt Van Beckhoven. Hij is super tevreden.
De technische opdracht is een Siciliaanse lekkernij: gevulde cannoli met pistache en wittechocoladeganache. Zes stuks moeten ze maken. In een uurtje, wat beleidsmedewerker Arjen - die met zijn blauwe taart weinig lof oogstte - draait met zijn ogen. Moeilijk is de ganache, waar de kandidaten echt mee moeten beginnen. Anders krijg je hem niet stijf en koud en dan kun je de hoorns er niet mee vullen.
Het blijkt een heel gedoe. Hoe maak je die hoorntjes eigenlijk? ,,Als het er maar een beetje op lijkt", vindt schaapsherder Jeanette. ,,Er is een trucje, maar ik kan er niet op komen", piekert stewardess Esther. De oliebollen die André van Duin staat te bakken zijn heerlijk, vindt hij zelf. ,,Het zijn meer gedrochten. Maar toch kunnen er geen cannoli tegenop.” Opnieuw gaat kaasboer Johan in de flip. De tijd speelt hem parten. ,,Het was een belevenis", zegt hij na afloop.
Die vulling waar jurylid Van Beckhoven voor waarschuwde, bleek inderdaad moeilijk voor sommigen. ,,Er zit geen vulling in", zegt hij over die van Esther. ,,Deze vulling is onaangenaam van smaak", zegt collega-jurylid Janny van der Heijden over die van Nina. ,,Ik word nog niet warm van de resultaten.” Die van Arjen zijn knap gebakken, vindt de jury. ,,Zeker voor de eerste keer. In een uur tijd. Goeie cannoli. Holy cannoli.” De beleidsmedewerker eindigt nipt voor Aline, die ook nette rolletjes heeft gemaakt.
Borstnië
Het spektakel is een kloktaart, vanwege de overgang naar het nieuwe jaar, en de mannen staan er over het geheel genomen minder goed voor dan de vrouwen, concludeert de jury. Alleen Arjen heeft goed gescoord, maar Johan en Jeroen zitten in de gevarenzone. Johan kiest ervoor om dichtbij huis te blijven, hij maakt een hartige taart die naar kaasfondue smaakt. Nina maakt een Bosnische taart waar Sinas ingaat. ,,Het verhaal dat we tegen toeristen vertellen is dat je hier grote borsten van krijgt, dus die gaat vaak mee naar huis.” Van Duin grapt dat hij het land voortaan altijd Borstnië zal noemen. Van der Heijden heeft geen plannen om er van door te eten: ze vindt de op Dalí geïnspireerde taart prachtig. Maar niet lekker.
Pauline en Jeanette hebben goed gebakken, vinden de juryleden. Nina is creatief, maar de laatste taart was niet lekker. En Arjen heeft steken laten vallen. De einduitslag is een gemiddelde van alle resultaten. De meesterbakker is Pauline. De afvaller is Nina. Aan haar creativiteit lag het niet, maar de techniek liet wensen over, vindt de jury. Een interview met haar staat op de site van Omroep Max. Over blijven drie mannen en vijf vrouwen: Anouk, Esther, Aline, Jeanette, Pauline, Arjen, Johan en Jeroen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Maroeska Metz: Godzijdank won ik Heel Holland bakt niet
-
Koken & eten
Martine Bijl geëerd in kerstuitzending Heel Holland Bakt
Tijdens de eerste aflevering van Heel Holland Bakt ging het er feestelijk aan toe. Het was weliswaar hoogzomer tijdens de opnamen, alle opdrachten ademden kerst. En dat speelde de kandidaten parten. -
PREMIUM
Serieklager troggelt met zielige brief geld af van tientallen restaurants, KHN waarschuwt leden
Een beetje slijmen en dan ‘het varkenshaasje was wel heel droog’. Of: ‘Er zat een graatje in de zalm'. Bij tientallen horecazaken in de regio Tilburg werd zo door een serieklager naar compensatie gehengeld. En kreeg dat vaak ook. ,,Zo heb ik het nog nooit meegemaakt.”Tilburg -
PREMIUM
Je wordt er niet high of stoned van, maar medicinale paddenstoel kan wel bijdragen aan genezing
Medicinale paddenstoelen zijn in opkomst. Soorten als de pruikzwam en vuurzwam zouden bij verschillende aandoeningen kunnen helpen. In hoeverre zijn deze gezondheidsvoordelen te staven? We leggen het microbioloog Johan Baars en natuurgeneeskundig therapeut Peter van Ineveld voor. -
Getest: Dit is de beste halfautomatische espressomachine
Wat is de beste pistonkoffiemachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
PREMIUM6
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
-
-
-
PREMIUM22
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.” -
PREMIUMMet video2
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel?