Volledig scherm

Heldere gevulde kippensoep met miso

Niets lekkerder dan een warme kop soep op tafel met een stuk brood om te dippen. En nu de griep heerst komt een pannetje kippensoep helemaal goed van pas. Pan op het vuur en aan de slag.

Ingrediënten (4 tot 8 personen):
- 1 hele kip
- 3 blaadjes laurier
- 5 blaadjes limoenblad
- 6 plakjes gember
- 4 kruidnagels
- 1 tl peper
- 6 takjes tijm
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 1 paksoi
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 el miso pasta
- 100 g taugé
- 200 g gedroogde rijstnoodles
- 4 el sesamolie
- 1/2 bosje koriander

Bereiding:
Doe de hele kip in een grote soeppan. Vul de pan af met kokend water tot de kip helemaal onder water staat. Voeg hier de laurier, limoenblad, gember, kruidnagel, peper en tijm aan toe. Voeg ook een halve eetlepel zout toe. Laat de kip in circa 1,5 uur trekken tot een lekkere bouillon.
- Snijd ondertussen de prei in dunne ringen, de wortel in dunne plakjes, de paksoi in dunne ringen. Hak ook de knoflook en het pepertje heel erg fijn.
- Haal de kip uit de bouillon en laat de bouillon daarna goed doorkoken zodat 1/3 van het vocht verdampt en de bouillon sterker wordt. Pluk ondertussen al het vlees van de kip. Haal het vel er vanaf en druk met je duim of met een klein mesje al het vlees los van het karkas.
- Voeg ondertussen de groente toe aan de soep samen met twee eetlepels miso en de fijngehakte knoflook en rode peper. Laat kort doorkoken voor circa vijf minuten en voeg dan ook de kip en taugé toe.
- Hak de koriander fijn. Wel de rijstnoodles in lauw water voor circa vijf minuten.

Serveren:
Serveer de soep in een diepe kom. Doe daar eerst de rijstnoodles in samen met de koriander. Giet daar de kippensoep bovenop en garneer met een scheutje sesamolie. 

Eet smakelijk!

In samenwerking met 24Kitchen en Estée Strooker.