Volledig scherm

Helpt water met citroen je bij afvallen?

koken & etenDrink jij elke ochtend braaf een kopje warm water met citroen? Vele anderen doen dit met jou. Dit is ook niet zo gek aangezien het drankje vaak wordt geadviseerd als je een paar kilo's kwijt wil raken, maar werkt het eigenlijk wel?

Weet jij hoe je een citroen het langst sappig blijft? Lees het hier.

Het klinkt zo makkelijk: begin je dag met water en citroen en de extra pondjes vliegen er vanaf! Je stofwisseling zou worden aangedreven, je lichaam ontgift en je verbrandt vet. Zo makkelijk kan het niet zijn, zou je denken. En dat is het ook niet. Er is geen bewijs dat citroensap helpt bij gewichtsverlies of het metabolisme versnelt.

Alissa Rumsey, diëtist en woordvoerder van de Academy of Nutrition and Dietetics zegt hierover het volgende: "Heet water met citroen op zichzelf veroorzaakt geen gewichtsverlies." Wat volgens Alissa wel helpt, is als het glas water met citroen een ander drankje met calorieën vervangt. Denk hierbij aan drankjes zoals koffie met suiker of fruitsapjes. 

Schrap niet meteen alle glaasjes water uit je dieet, want water houdt je stofwisseling wel in beweging. Zo zegt Alissa: "Gehydrateerd blijven is een belangrijk onderdeel van een gezond dieet omdat het je metabolisme stimuleert". Ook al maakt het niet uit of je hier citroen aan toevoegt, het is en blijft het wel een goede smaakmaker.

Klik hier voor video's met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen