Volledig scherm
Kleinere flessen wijn van Hema. © Hema

Hema komt met wijn voor paar glaasjes

Supermarktketen Plus begon er twee maanden al mee, en Hema volgt op de voet. Het warenhuis heeft voortaan ook kleinere flessen wijn in de schappen staan. 

Het gaat om acht wijnen die Hema verkoopt in flessen van 50 centiliter. Er zitten vier glazen in, volgens Hema ‘ideaal voor twee personen’. De trend is dat veel mensen liever minder drinken maar dan wel goede wijn. De wijnen zijn elk gemaakt van één druivenras. Bij wit is er chardonnay, sauvignon blanc, verdejo en pinot grigio. Bij de rode varianten: cabernet sauvignon, merlot, tempranillo en primitivo.

Het is een richting die meer bedrijven inslaan, beaamt foodtrendwatcher Esther Haanschoten. ,,Het speelt in op de trend van bewust genieten en de toename van eenpersoonshuishoudens.” Je ziet het bij wijn, maar ook elders in het drankenschap, zegt Haanschotten. ,,Neem gin en tonic. Bij Marks en Spencer in Londen zag ik pakketjes waarbij je in je eentje een mix kunt maken, met een flesje tonic en een miniflesje gin.”

Dit doet een maand zonder alcohol met je lichaam:

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.