Volledig scherm
© Hema

Hema roept alle hazelnoot-melk-letters terug

HEMA roept uit voorzorg alle chocoladeletters van de variant melkchocola/hazelnoot terug. Gebleken is dat er stukjes kunststof in kunnen zitten. Dit meldt Hema op de eigen site

Eerder werden de letters B, M, N, R en S teruggeroepen. Nu gaat het om alle letters. Daardoor kunnen verwondingen ontstaan. Alle andere smaken letters zijn wel veilig en goed van kwaliteit, benadrukt het warenhuis. Het gaat alleen om de letters van 160 gram.

Wie een melk-hazelnootletter heeft, kan hem terugbrengen naar de winkel en krijgt het aankoopbedrag terug. HEMA zegt zeer teleurgesteld te zijn in de leverancier van de letters, chocoladefabrikant Baronie, en de zaak hoog op te nemen.

Het warenhuis is met Baronie in gesprek over vervolgstappen. Een woordvoerder wil niet uitleggen wat die stappen zouden kunnen zijn. ,,We zijn in gesprek om te zien waar het probleem ligt en hoe zij het gaan oplossen."

Hier zie je hoe Yvette van Boven haar chocoladetaart maakt: 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.