Volledig scherm
PREMIUM
Dubbeldoelkoeien in Hummelo. © Jan Ruland van den Brink

Het vlees van ‘worstkoeien’ alleen voor hamburgers en snacks? Onzin!

Koken & etenDe Italianen en Spanjaarden weten het al lang. Carne sabrosa, aldus de Spaanse slager, is smaakvol vlees van melkvee uit Nederland. Terwijl hier de 'worstkoe’ vaak wordt gezien als het overschot.   

Vaca lechera Holandesa, staat op een bord. Hollandse melkkoe, dus. Het staat als omschrijving bij een paar reusachtige runderlappen bij de slager van de Mercado de la Ribera, Europa’s grootste overdekte markthal in Bilbao in Baskenland. Carne sabrosa, weet de slager te vertellen. Goed smakelijk vlees dus uit Nederland dat als luxe waar wordt verkocht.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.