Volledig scherm
'Under' is het eerste onderwaterrestaurant in Europa. © Snøhetta

Hier eten vergeet je nooit meer

Koken & etenAltijd al eens willen dineren op 5 meter diepte in zee, in een grot of in een kasteel van ijs? Deze zeven restaurants combineren culinaire hoogstandjes met indrukwekkende uitzichten.

1. Under – Noorwegen

Under van het Noorse architectenbureau Snøhetta opende de deuren in het zuidelijkste stukje van Noorwegen. Het is het eerste onderwaterrestaurant in Europa en biedt plek aan 100 gasten op verschillende verdiepingen. Door een raam dat bijna de volledige breedte van het gebouw inneemt krijg je een uniek panoramisch beeld onder water. Op de grens van zee en kustlijn huist ook nog een champagnebar.

Meer info: under.no.

Een foto die is geplaatst door null (@snohetta) op

2. The SnowCastle of Kemi - Finland

In dit levensechte kasteel in Finland is alles van ijs en sneeuw, behalve het eten en drinken dan. Elke winter wordt het volledig opnieuw gebouwd en dat al sinds 1996. De architectuur van het kasteel verschilt elke keer en ook de locatie verandert geregeld. Naast het restaurant is een hotel en een kapel waarin stellen  kunnen trouwen.

Meer info: visitsealapland.com.

Een foto die is geplaatst door null (@marcofantini_mf) op

3. Rayavadee Krabi Resort - Thailand

In dit resort in Thailand kun je in ‘Grotto’ tafelen op een strand onder een klif. Op weekdagen serveren ze er enkel snacks en drankjes, maar in het weekend worden regelmatig barbecues georganiseerd. Vooral wanneer de zon ondergaat, is het uitzicht adembenemend.

Meer info: rayavadee.com.

Een foto die is geplaatst door null (@ayame382) op

4. Stratosfare Restaurant & Bar - Nieuw-Zeeland

Mensen met hoogtevrees kunnen hier beter weg blijven, want dit restaurant in Ngongotaha ligt zo hoog dat je het enkel kan bereiken met een gondolalift. Je krijgt wel een uniek uitzicht over de omgeving. Je kunt in het Stratosfare restaurant zowel lunchen als dineren.

Meer info: skyline.co.nz.

Een foto die is geplaatst door null (@liliki1) op

5. Dinner in the Sky - België

Gelukkig hoef je niet helemaal naar Nieuw-Zeeland af te reizen om in de lucht te eten. ‘Dinner in the Sky’ is een Belgisch concept dat culinaire toppers in de lucht hun eten laat maken en serveren. Gasten zitten goed ingesnoerd aan één grote tafel. Het platform gaat verschillende keren per dag de lucht in en wordt zowel in Brussel als Antwerpen opgesteld. 

Meer info: dinnerinthesky.be.

Een foto die is geplaatst door null (@dinnerinthesky_official) op

6. Le Jules Verne - Frankrijk

De meeste mensen zijn in Parijs al eens gaan eten met zicht op de Eiffeltoren, maar je kunt ook in het bekendste monument van de Franse hoofdstad kan tafelen? Op de tweede verdieping van de toren vind je Le Jules Verne, een prestigieus sterrenrestaurant waar chef-kok Frédéric Anton het sinds kort voor het zeggen heeft. Op de eerste etage vind je ook nog 58 Tour Eiffel, maar daar is het uitzicht vanzelfsprekend een tikje minder indrukwekkend.

Meer info: restaurants-toureiffel.com.

Een foto die is geplaatst door null (@rheenaerocolcol) op

7. Labassin Waterfall Restaurant - Filipijnen

Het Labassin Waterfall Restaurant is een stuk minder chique dan de vorige adresjes, maar bevindt zich wel op een al even indrukwekkende locatie. Namelijk aan de voet van een waterval. Op tafeltjes gemaakt van bamboe kun je er van de lokale keuken proeven voor geen geld. Dat je voeten tegelijkertijd schoongespoeld worden door helderblauw water is alleen maar mooi meegenomen.

Meer info: villaescudero.com.

Een foto die is geplaatst door null (@al3con) op