PREMIUM
Hierdoor gaan kruidenplantjes zo snel dood
Je koopt een potje frisgroene basilicum of koriander om dat nieuwe recept vanavond mee af te werken. Zo'n plantje fleurt de keuken ook nog op. Maar telkens verwelkt zo'n bundeltje vers groen na een paar dagen hopeloos.
Het ziet er zo aanlokkelijk uit in de winkel: een potje basilicum of peterselie. En steeds weer trappen we in de val. En dat is precies de bedoeling.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Aantal fastfoodrestaurants in de lift
Nederland telt 422 fastfoodrestaurants. Dat is 17 procent meer dan vijf jaar geleden. En het einde is nog niet in zicht. -
Beter Eten
Waarom het tussen je oren zit dat je gelukkig wordt van ongezond eten en drinken
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op gebied van eten en drinken. Met deze tips van psychologen hou je je goede voornemens langer vol dan tot Quitters Day. En de beloning is groot. -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
PREMIUM26
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen?
-
PREMIUMKoken & Eten4
Bitterballen in alle smaken: deze bar heeft klassieke maar ook met tomaat en mozzarella
Rotterdam heeft een heuse bitterballenbar. Inderdaad, een bar met ballen. Gevuld met rundvlees, kaas of garnaal. Of biet, tomaat, mozzarella, spinazie, gorgonzola, chili of truffel. En nog veel meer. De bar is sinds een paar weken open. ,,Waarom bitterballen? Waarom niet?’’ -
-
-
PREMIUM
‘Een fles olijfolie van vier euro? Die kan niet goed zijn’
De supermarkten staan vol met allerlei soorten olijfolie. Maar hoe kies je daar nu de beste uit? De prijs zegt volgens olijfoliesommelier Wilma Van Grinsven-Padberg al iets, maar je belangrijkste gids is je neus. ‘Een goede olijfolie ruikt naar versgemaaid gras, artisjokken, peper, tomaat, walnoten, kruiden.’ -
PREMIUMDry January
Van een maand niet drinken kun je langer profiteren doordat je minder snel naar de fles grijpt
Dry January is populair: een maand lang geen alcohol drinken. Goed idee, zegt leefstijlarts en radiotherapeut-oncoloog Lieneke van Veelen. Zo word je je bewust van waarom je drinkt.