Volledig scherm
PREMIUM
© Flos Vingerhoets

Hiermee proberen moeders wereldwijd de melk voor hun baby te verbeteren

MelkmakersMoeders van over de hele wereld inspireerden lactatiekundige Alicia Simpson tot onderstaande top 6 van voedingsmiddelen. Onderzoeker Nicole de Roos houdt ze tegen het licht.

Wat een moeder eet of drinkt heeft maar voor een klein deel invloed op de samenstelling van borstvoeding, meldt het Voedingscentrum op zijn site. Dat beïnvloedt hooguit de geur en de smaak ervan. Op de vraag hoe je de productie van moedermelk verhoogt, geeft de Amerikaanse lactatiekundige Alicia Simpson antwoord in Boost je borstvoeding. Als diëtiste, gespecialiseerd in de voeding van moeder en kind, heeft zij een voorlichtingsbureau opgericht. Deelt voedingsonderzoeker Nicole de Roos haar inzichten?

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.