Volledig scherm
High Friet in Dieden. © In Alle St(r)aten

High Friet gaat viral: ‘Boekingen stromen binnen’

Het bestaat eigenlijk al een jaar of twee, maar het bedrijf In Alle St(r)aten uit Dieden vliegt vanwege hun High Friet-buffet plots het hele internet over. De mail loopt vol met boekingen, de telefoon staat roodgloeiend.

Allerlei soorten verse thee, de welbekende zalmsandwiches, worstenbroodjes, scones, cupcakes en soepjes. Allemaal heel lekker, maar de High Tea kennen we nu wel. Bovendien is er één ding waar veel mensen ál-tijd zin in hebben: friet. En dus kwam In Alle St(r)aten met een High Friet. ,,Er is al High Bier, High Wine en High Tea. Bij alle buffetten krijgen we de vraag of er ook friet bij zit. Hoe oud het gerecht ook is, er blijft altijd vraag naar. We hebben om die reden nieuwe buffetten bedacht, waaronder ook de High Friet”, vertelt Kim van der Straten.

Een High Friet, wat houdt dat precies in? Stel je even een grote tafel met vijf verschillende soorten friet, mini frikadellen speciaal, allerlei soorten kleine snacks, diverse sauzen en gezonde salades voor. Heb je een beeld voor je? Nou, dan weet je ook precies hoe een High Friet eruit ziet. ,,Het is het enige buffet waar foto’s van gemaakt worden”, vervolgt Kim.

Nieuw is het niet, populair wel. ,,Het buffet wordt vaak geboekt. Nóg vaker nu het zo vaak voorbij komt op social media. We krijgen veel mailtjes en telefoontjes. Er is veel reuring waar we niet altijd aan kunnen voldoen.”

Volledig scherm
Je krijgt er ook mini frikadellen speciaal bij. © In Alle St(r)aten
Volledig scherm
Je krijgt er allerlei verschillende minisnacks bij. © In Alle St(r)aten

Wie ook wel van een frikandelletje houdt is Ton, hij is namelijk Wereldkampioen frikandellen eten:

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.