Jaap Korteweg
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Korteweg © De Vegetarische Slager

Hoe een Brabantse boer zijn missie van grootste slager ter wereld achterna jaagt

Koken & etenJaap Korteweg (57), een nuchtere en ietwat dwarse boer uit het Brabantse Langeweg, had 15 jaar geleden een droom. Mensen vegetarisch vlees laten eten. Lékker vlees: kip, gehaktballen, rookworst. Maar dan zonder dat er een dier aan te pas komt.  Nu is er een boek over 

  1. Hamburgers, kipspiesjes en smoothies; drie vrienden starten uniek barbecuevlot op Elfhoevenplas
    PREMIUM

    Hamburgers, kipspies­jes en smoothies; drie vrienden starten uniek barbecue­vlot op Elfhoeven­plas

    Aan het varen op de Reeuwijkse Plassen en zin in iets lekkers? Dat betekende tot voor kort terugvaren naar de kant. De drie vrienden Max Klein (21) uit Reeuwijk, Hielke Kruyt (20) en Ido Kehati (21) uit Gouda vonden dat dat anders kan en moet. Ze kochten een vlot, bouwden een buitenkeuken en bereiden nu hamburgers, kipspiesjes en meer óp de Elfhoevenplas. Een soort McDrive voor boten.