Hollandse kost, boerenkool met worst binnen 1 minuut

Koken & EtenNu het buiten frisser wordt, verlangen wij naar een warme maaltijd. En wat helpt je beter de dag door dan een Hollandse stamppot? Wij slaan de ingrediënten alvast in.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kilo aardappelen
- 500 gr boerenkool
- 200 gr spekjes
- 350 gr rookworst
- 50 ml melk
- 50 gr boter
- 1 el mosterd
- Zout en peper

Benodigdheden:
- 2 Kookpannen
- Koekenpan
- Stamper

Bereiding:
- Schil en snijd de aardappelen. Zorg dat je de aardappelen in kleine stukjes snijdt zodat ze eerder gaar zijn.
- Voeg de boerenkool toe aan de pan met aardappelen en kook ongeveer 20 minuten.
- Kook de rookworst in de andere pan in ongeveer 20 minuten gaar. Op deze manier zijn de aardappelen, boerenkool en rookworst tegelijkertijd klaar.
- Bak de spekjes in de koekenpan.
- Giet de aardappelen en boerenkool af en voeg de melk en boter toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Stampen maar!
- Meng de spekjes erdoorheen.

Serveren:
- Schep de boerenkool op een bord en leg de rookworst hier bovenop. Serveer de boerenkool met zilveruitjes en mosterd.

Nu is het tijd om eFFe te Eten en te genieten van deze heerlijke boerenkool met worst!

Volledig scherm
© Koken & Eten