Hou je van fastfood en ijs? Combineren kan ook

Het is vandaag en morgen heerlijk weer, geen ijsbaan, maar ijsco dus! Met ijs kun je eindeloos variëren, zo tonen Thaise influencers aan. Ze maken rolletjes ijs van fastfood, energiedrank of Kindersuprise. De makers van Kinder Bueno en het Kinder Suprise Ei komen overigens zelf binnenkort met vier nieuwe ijsvarianten naar Nederland. 

Via online tutorials laten de oprichters van het YouTubekanaal Ice Cream Rolls zien hoe je thuis rolletjes ijs kunt maken. Ze pakken het iets anders aan, want in plaats van aardbeien of chocolade, gebruiken ze oreo's, chilipepers, de bekende Whopper, Nutella of Cornetto. Ze laten zien hoe het proces van ijsmaken verloopt en welke technieken je hiervoor gebruikt. 

Door het toevoegen van een speciale poeder die je aanmaakt met melk, kun je ijs maken die dezelfde consistentie en smaak behoudt, stellen de oprichters van Ice Cream Rolls. De formule voeg je toe aan je friet, burger of chili's en hak je fijn tot je een fijne consistentie krijgt. Vervolgens kun je het ijs gaan rollen met je kookgereedschap. 

De rolletjes ijs lijken qua uiterlijk enigszins op normaal ijs, maar of het lekker smaakt, is nog maar de vraag. De Thaise ijsmakers trekken in ieder geval wel veel bekijks. Hun YouTubekanaal heeft inmiddels 3.109.243 volgers. Op hun site bieden ze ook online cursussen die je via Skype, WhatsApp, Facebook of Facetime kunt volgen. 

Kinderijsjes 
Voor wie het fijnhakken van eigen rolletjes ijs iets te ver gaat, gelukkig liggen er ook voldoende opties in de winkel. Unilever en Ferrero hebben de handen ineen geslagen en hebben vier varianten van Kinder Ice Cream ontwikkeld: Kinder Bueno Cone, Kinder Bueno Bar, Kinder Stick en Kinder Sandwich. De chocolade en hazelnoot ijsjes zijn vanaf 11 maart in supermarkten, pretparken of tankstations verkrijgbaar. In ieder geval waren ook deze lekkernijen niet veilig voor de plamuurmessen van Ice Cream Rolls.  

Volledig scherm

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen