Hugo en Jonathan zijn 15 jaar en hebben nu al een eigen frietkraam: ‘We hebben al geoefend’
Ze hebben even moeten wachten, maar maandag is het dan eindelijk zover: dan gaat de kraam van twee piepjonge frietbakkers aan de jachthaven van het Zeeuwse Bruinisse open. Hugo Paagman en Jonathan van den Berge staan te trappelen om de frituur aan te zetten.
Hun voorgangers Noah Rolink en Julius Bremer waren met 18 jaar jong, maar Hugo en Jonathan zijn nóg jonger. Zij zijn pas vijftien, en nu al eigenaren van een eigen onderneming. ,,Onze klasgenoten stonden wel even te kijken”, vertelt Hugo, ,,maar ze vinden het superleuk. Ze willen allemaal friet komen eten.”
Dat kan vanaf maandag, in de jachthaven van Bruinisse. Eigenlijk zou de kraam er al met Hemelvaart staan. Maar ja, corona. ,,Dat was wel even jammer”, zegt Hugo. ,,En het liefst zouden we dit weekend ook al meepikken, maar dat is even niet anders. We zijn al heel blij dat we maandag open mogen. Met handschoenen, flesjes desinfectiemiddel, een looproute en hekjes om anderhalve meter afstand te bewaren. Als dat het is qua maatregelen, dan houden we het goed vol.”
De friet is niet te versmaden, dat weet Hugo nu al. ,,We hebben al geoefend op twee feesten met wel 130 man. Dat ging super. Iedereen vond de friet lekker. We krijgen de aardappels ook gewassen geleverd, met het schilletje er nog om. En we snijden ze helemaal zelf.”
Hugo verwacht een topseizoen. ,,Afgelopen dagen was het al lekker druk en dat gaat alleen maar beter worden. Ik ken de haven goed. Mijn ouders liggen er met een boot en ik werk zelf al twee jaar in de supermarkt, waar we nu ook stroom van krijgen. Het is er altijd gezellig. En dan is er straks nog verse friet ook.”
Veel frietkramen in ons land verdwijnen, vertelt Ubel Zuiderveld in deze video:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Chef-kok Hiroaki wint eerste Michelinster met exclusief restaurant met acht gasten per avond
Rotterdam -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
Niet meer te koop in de supermarkt: waar zijn de kleine eierdozen gebleven?
Wie regelmatig een eitje tikt, merkt er niks van. Maar mensen die alleen wonen of nauwelijks eieren consumeren, hebben het waarschijnlijk al ontdekt: in de meeste supermarkten worden niet langer doosjes met 4 eieren verkocht. -
17
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
PREMIUMVraag het ons
Is een tosti ongezonder dan een boterham met kaas?
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert een vraag over boterhammen. Is een tosti net zo gezond als een boterham met kaas?
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
-
-
-
PREMIUMjoost weet het
Het hoort toch bij gastvrijheid om voor carnivore gasten iets met vlees te bereiden?
Wijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (80) al een eind op weg is, beantwoordt hij jullie vragen in ons weekendmagazine Mezza. Deze week het bespreekbaar maken van wrijving, vriendinnetjes die hun bord niet leeg eten en carnivore gasten. -
Waarom Emmentaler geen beschermde kaas is en Edammer wel
De gatenkaas Emmentaler hoeft niet uit het Zwitserse Emmental te komen om in de EU Emmentaler te mogen heten. Dat heeft het Europese Hof van Justitie woensdag geoordeeld.