Hurry curry
Verzot op de Aziatische keuken? Hun gebruik van verse kruiden en oriëntaalse ingrediënten is iets waar veel mensen maar geen genoeg van kunnen krijgen. Doordeweeks hebben we misschien weinig tijd om langs de markt te struinen maar met deze hurry curry heb je toch een Thaise invloed op je bord.
Delen per e-mail
Ingrediënten (4 personen):
- 400 g rijstnoedels
- 400 g kippendijen, in blokjes gesneden
- 2 el sojaolie
- 1 knoflookteen, fijngesnipperd
- 1 tl fijngehakte verse gember
- 1 rode puntpaprika, in reepjes gesneden
- 1 rode ui, in reepjes gesneden
- 1 bos lente ui, in ringen gesneden
- 2 el rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 1 el vissaus
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 50 g cashewnoten, grofgehakt
- 1 verse rode peper, in dunne ringen gesneden
- ¼ bosje koriander
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze (voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten):
- Breng in een grote pan gezouten water aan de kook en kook hierin de noedels beetgaar.
- Maak ondertussen de curry door in een pan de kippendijen in de sojaolie aan te bakken.
- Voeg knoflook, gember, rode ui en paprika toe en bak op hoog vuur 5 minuten al roerend verder.
- Voeg de ringen lente-ui en currypasta toe en roer goed door.
- Voeg als laatste de kokosmelk en vissaus toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Verdeel de noodles over vier kommen, schep de curry erover en garneer met cashewnoten, rode peper en koriander.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Verder in het nieuws
-
Koken & eten Vega's doen eigen 'vleeskeuring’ in nieuwe datingapp
Vegetariërs en veganisten kunnen voortaan gemakkelijker een afspraakje maken met een gelijkgestemde. De datingapp Veganific telt nu circa 500 mensen die zoeken naar de liefde, maar dat moeten er snel meer worden. -
Visser betrapt met 667 kilo illegale oesters
Een beroepsvisser is betrapt in de Oosterschelde met 29 zakken illegaal geraapte oesters. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die dit woensdag naar buiten brengt, gaat het in totaal om 667 kilo. -
PREMIUM
Koken en Eten Oud-horecaondernemer Bram (36): ik ben zwaar alcoholist
Een ziekte, noemt Bram van den Bosch (36) het. De drank kostte de horecaondernemer zijn zaak en zijn gezondheid. Restaurant Tibbe in het Twentse Mariaparochie is dicht en wordt gesloopt. ,,Zou je mij nu vragen of ze alcohol moeten verbieden, dan zeg ik ja.’’ -
Koken & eten Overal staan calorieën: behalve op de menukaart
De horeca doet veel om gerechten gezonder te maken, maar het aantal calorieën op de menukaart zetten, dat is een brug te ver. Het gros van de Nederlandse horeca-ondernemers voelt daar niets voor. Er zitten te veel haken en ogen aan. -
Wat Eten We Vandaag: Gehaktballen met rodewijnjus en aardappel-selderijpuree
Gehaktballen zijn altijd een goed idee en vooral vandaag! Vooral als je er een lekkere aardappel-selderijpuree aan toevoegt.
-
Derde deelnemer TLC-afvalprogramma over extreem zware mensen overleden
Een van de deelnemers aan het TLC-afvalprogramma My 600-lb Life, over extreem zware mensen die gewicht willen verliezen, is overleden. Sean Milliken werd 28 jaar. -
Waarom ‘lekker’ zo’n vreselijk woord is
Als we praten over eten of drinken, dan hebben we vaak grote moeite om te vertellen waarom een drankje of gerecht ons zo bevalt. Reinier Spreen daagt mensen uit om nieuwe omschrijvingen te vinden voor wat ze proeven. -
Populaire groene Kitkat komt naar Nederland
Chocolademerk Nestlé heeft bekend gemaakt dat de groene versie van Kitkat vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar is. De chocoladereep met groene matchatheesmaak.