Horecapersoneel verwerkt nu de aspergeoogst bij Hof van Huijbers in Mierlo.
Volledig scherm
PREMIUM
Horecapersoneel verwerkt nu de aspergeoogst bij Hof van Huijbers in Mierlo. © Koen Verheijden

Iedereen wil helpen bij oogsten van het ‘witte goud’

Er dreigt door het coronavirus een tekort aan arbeidsmigranten in de land- en tuinbouw. Om te voorkomen dat er te weinig ‘handjes’ zijn, stellen de telers zich flexibel op en zetten ze onder meer horecapersoneel in. ,,We worden overspoeld met sollicitaties.’’

Normaal gesproken roert ze in pannen, nu bedient Ilona een sorteerapparaat voor asperges. De chef-kok van Hof van Huijbers in Mierlo haalt de witte asperges uit de oogstkratten en legt ze op de sorteerband. Het is even schakelen, maar ze is blij dat ze met haar horeca-achtergrond in ieder geval werk heeft. Een eindje verder staan haar collega’s van de sorteerploeg, vóór het coronatijdperk nog in dienst als onder meer barista en serveerster. Nu druk in de weer om het ‘witte goud’ te rangschikken op gewicht en soort. 

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen