Iedereen wil helpen bij oogsten van het ‘witte goud’
Er dreigt door het coronavirus een tekort aan arbeidsmigranten in de land- en tuinbouw. Om te voorkomen dat er te weinig ‘handjes’ zijn, stellen de telers zich flexibel op en zetten ze onder meer horecapersoneel in. ,,We worden overspoeld met sollicitaties.’’
Normaal gesproken roert ze in pannen, nu bedient Ilona een sorteerapparaat voor asperges. De chef-kok van Hof van Huijbers in Mierlo haalt de witte asperges uit de oogstkratten en legt ze op de sorteerband. Het is even schakelen, maar ze is blij dat ze met haar horeca-achtergrond in ieder geval werk heeft. Een eindje verder staan haar collega’s van de sorteerploeg, vóór het coronatijdperk nog in dienst als onder meer barista en serveerster. Nu druk in de weer om het ‘witte goud’ te rangschikken op gewicht en soort.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe Bols van de ondergang werd gered: ‘In Nederland kwamen we niet veel verder dan rum-cola’
Het was doorbijten, in coronatijd. De sluiting van de horeca wereldwijd deed de Amsterdamse likeurkampioen Lucas Bols flink pijn. Maar nu kan Bolsredder Huub van Doorne Nederland de cocktailcultuur verder bijbrengen. ,,Ik zag dat Bols verwelkte.’’ -
Kan 't goedkoper?
Kipfilet steeg afgelopen jaar flink in prijs: dit kun je doen om je maaltijdkosten te drukken
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: kipfilet. -
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom we ineens allemaal dit Italiaanse biertje drinken
Je struikelt er bijna over: in de supermarkt, het café en restaurants zie je een Italiaans biertje, met op het etiket een man met een groen hoedje. Het bier klotst in veel glazen en kelen, maar hoe komt het dat zoveel bierdrinkers ineens allemaal vallen voor Birra Moretti? Het is lastig om een nieuw biermerk te introduceren. Tipje van de sluier: met een goede campagne en diepe zakken is veel mogelijk.
-
Video
Overgebleven frietjes? Zo maak je ze weer knapperig
In deze aflevering van Keukenheks zie je hoe je overgebleven frietjes opnieuw kunt verhitten, zonder dat ze slap worden. Bak de patat in hete olie, zo wordt het weer lekker krokant. Frietontbijt! -
Zo ontmoedigt je smarthome inbrekers tijdens je vakantie
Vakantie is fijn, maar voor veel mensen kan het achterlaten van hun huis ook veel stress opleveren. Ben jij bang voor inbrekers, heb je huisdieren die niet mee mogen of verwacht je post terwijl jij in een tropisch oord zit? Dan bieden deze smarthometoepassingen soelaas. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de lekkerste hummus uit de supermarkt
In het Midden-Oosten is hummus al eeuwen onderdeel van het dagelijks menu. Ook in Nederland is deze pasta op basis van kikkererwten flink ingeburgerd. Maar hoe zit het met de smaak? Acht merken onder de loep.