Volledig scherm
© David Legreve/HLN.be

Iemand een patatje met... chocolade?

Sommige combinaties zie je niet direct voor je. Zo moeten wij even wennen aan het idee van een patatje met chocoladesaus. Het is een gewaagde zet van Giovanni Van Thielen (30) en Joke Verboom (36), bedrijfsleiders van Frituur Den Heiberg.

Aanstaande vrijdag t/m zondag gaat het frietfestijn los. Drie dagen lang kun je smullen van de zoute friet in combinatie met de zoete melkchocolade, die als snack wordt geserveerd. Als het experiment aanslaat, krijgt de snack een vaste plek op het menu.

Voor €3,50 krijg je een minifrietje bij de zaak. Een grote portie wordt al snel te machtig volgens Giovanni en Joke. Bij dit minifrietje kun je wel rekenen op een flinke hoeveelheid saus. 

Ze zijn niet de eerste die deze uitdaging aangaan. Eerder verkocht Frietboutique ook friet met chocoladesaus en in Japan stonden frietjes met witte en zwarte chocoladesaus zelfs op het menu van McDonald’s.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.