Volledig scherm
Nutella, muizen zijn er dol op. © AFP

IJs- en Nutellawinkel gesloten na muizenfilmpje

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft ijs- en Nutellawinkel Ice Twice aan de Zeedijk in Amsterdam gesloten. Woensdag verschenen op Twitter beelden van een muis die zich tegoed deed aan een crêpe met chocoladesaus op het terras van de winkel.

Na het zien van het filmpje heeft een inspecteur direct een bezoek aan de winkel gebracht en een inspectie uitgevoerd. ‘Dit resulteerde in een spoedsluiting,’ schrijft de NVWA op Twitter. De winkel mag pas weer open als alles grondig is schoongemaakt en er maatregelen zijn getroffen om ongedierte in de toekomst te voorkomen. 

Woensdag meldde een woordvoerder van de NVWA al dat ze klachten over muizen ‘heel serieus’ nemen. ,,Ongedierte, waar muizen onder vallen, mag niet in contact komen met voedsel dat later eventueel nog verkocht gaat worden. Muizen lopen over eten, ze urineren er overheen. Dat levert een direct gevaar op voor de voedselveiligheid - en daarmee voor de volksgezondheid.”

Iedereen is dol op Nutella? Nou ja, de Fransen in deze video gingen in elk geval uit hun dak toen de potten in de aanbieding waren:

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.