Ilona proeft voor het eerst kaas: ‘Brie verandert in je mond in smurrie’
Ilona proeftIlona Braat (21) lust weinig. Tijd voor verandering, vindt ze. Aan de hand van adviezen van smaakdeskundige Bob Cramwinckel probeert ze al die dingen die ze voorheen altijd liet staan. In deze eerste aflevering proeft ze voor het eerst in haar leven een plakje kaas. Ja, écht waar.
Jij eet geen kaas? ‘En je weet zeker dat je hier geboren bent?’ Ja, dat weet ik zeker. In Nederland lijken we bijna niet zonder te kunnen, en toch heb ik 21 jaar lang prima overleefd zonder. Kaas op de boterham, dat hoefde voor mij als kind niet. Ik ben opgegroeid met iedere dag boterhamworst van de Nettorama, en als dat op was pindakaas van Calvé. Af en toe vlokken of schuddebuikjes.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
PREMIUM
Waarom Johns whisky kan concurreren met Schotse flessen van 70 euro
Zijn vierde en grootste oplage whisky kwam vorig jaar uit. En John Keuris, sinds 2011 in Woerden gevestigd met zijn distilleerderij, vond dat zijn drankje niet onder deed voor de Schotse en Ierse whisky. Zijn geheim? ,,Ik geef niets om massaproductie. Als het nog niet goed is, laat ik het gewoon nog een half jaartje rijpen.” -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
PREMIUMKoken & Eten
Barbecueën dit weekend? Esther verklapt hoe je de beroemde Loetje-steak maakt
Het Loetje-restaurant in het Zuid-Hollandse Reeuwijk opent - volgens de laatste berichten - deze zomer. Maar daar wil barbecuekoningin Esther Noorman (35) niet op wachten. Zij maakt daarom de Loetje-klassieker op de barbecue. Het geheim? Dat deelt ze hier. Spoiler alert: margarine, geen boter.
-
Nieuwe kerstcommercials supermarkten zitten vol brok-in-je-keelmomenten
Kerst staat voor gezelligheid: bij elkaar kruipen, kaarsjes aan en lekker eten. De kerstcommercials die grote supermarkten vandaag lanceren, stralen het bijbehorende gevoel van geborgenheid en genegenheid uit. Ze bespelen slim de emoties. -
Video
Rowena (23) at twee jaar alleen roze koeken en kipfilet: ‘At ik iets wat niet kon, zwol alles op’
Cola, roze koeken, kipfilet en noedels: meer at Rowena Pagie (23) de afgelopen twee jaar niet. De jonge vrouw is allergisch voor bijna alle soorten voeding: groente, fruit, noten, pitten én zaden. De situatie beheerste haar leven volledig, vooral toen ze een angststoornis ontwikkelde rond allergieën. Sinds kort is ze ‘genezen’. -
Kan 't goedkoper?
Ons bakkie troost is stukken duurder, kun je nog besparen op je koffie?
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: koffie.