Piet Valstar, de chef-kok van Op Hodenpijl, in de moestuin bij zijn rabarberplanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Valstar, de chef-kok van Op Hodenpijl, in de moestuin bij zijn rabarberplanten. © Frank Jansen

In dit bijzondere vrijstaatje in het Haagse landschap eet je fijn biologisch eten en varken Juuntje krijgt de restjes

Koken & EtenOp landgoed Op Hodenpijl doen ze alles biologisch en met overtuiging. Met een eigen moestuin, kippen, koeien, het varken Juuntje voor alle leftovers en een chef-kok. Dat is fijn en lekker.

  1. De boer als dokter van de toekomst: ‘Door mijn aardappelen kan ik corona voorkomen’
    PREMIUM

    De boer als dokter van de toekomst: ‘Door mijn aardappe­len kan ik corona voorkomen’

    Akkerbouwer Arnold van Woerkom (74) doet het helemaal anders. Hij heeft zijn land al 10 jaar niet geploegd, maar wel vertroeteld met natuurlijk materiaal. Hierdoor bevatten zijn aardappelen volgens hem veel meer voedingsstoffen dan een doorsnee supermarktaardappel. En dat is goed voor de weerstand. Zo goed, dat hij zijn gewas als preventief medicijn ziet. ‘We moeten écht anders gaan denken over voedsel.’
  2. Kerstman bezorgt kalkoenen bij mensen die het juist nu verdienen: ‘Dit kunnen we zo goed gebruiken’
    PREMIUM
    VIDEO

    Kerstman bezorgt kalkoenen bij mensen die het juist nu verdienen: ‘Dit kunnen we zo goed gebruiken’

    Wat een mooi gebaar! Overal waar de kerstman en zijn elf stoppen met hun bus met gevulde kalkoenen, brak vandaag de zon door op de gezichten van de verraste mensen. Ruim 250 stuks werden er bezorgd in de hele regio. Van Bunnik tot aan Vianen. Verzorgingshuizen, voedselbanken en hulpdiensten in onze regio kregen een hart onder riem. ,,Omdat ze het juist nu zo verdienen.”
  1. Máxima over Amalia: 'Ik denk dat ze het heel goed aan kan'
    Play

    Máxima over Amalia: 'Ik denk dat ze het heel goed aan kan'

  2. Azarkan: 'We hebben een andere premier nodig'
    Play

    Azarkan: 'We hebben een andere premier nodig'