Chefkok Ewout Faase in het restaurant.
Volledig scherm
PREMIUM
Chefkok Ewout Faase in het restaurant. © Victor van Breukelen

In dit restaurant aan de rand van de Biesbosch eten we vlees noch vis, en dat is een feest voor de zintuigen

Langs velden vol paarden en weiden met runderen rijden we over de dijk in Werkendam, richting de pont die ons voor de deur van Herberg de Kop van ’t Land zal afzetten. We varen over, er doemt een dijkwoning op in de verte.

  1. Aline (15) redt leven van man die zich verslikt in restaurant
    PREMIUM

    Aline (15) redt leven van man die zich verslikt in restaurant

    Met wat basiskennis EHBO kan je een mensenleven redden. Vraag dat maar aan de 15-jarige Aline Van den Berghe uit het Belgische Sint-Martens-Latem. Gedreven door adrenaline en met een sterk staaltje koelbloedigheid wist het meisje tijdens een etentje in een restaurant het leven van een man, die aan het stikken was in een stuk vlees, te redden via reanimatie. ,,Ik zou het mezelf nooit vergeven hebben, mocht ik niets gedaan hebben”, zegt Aline.