Een koekje bij de koffie. En nog een.
Volledig scherm
Een koekje bij de koffie. En nog een. © Getty Images

In één klap sporten, geen alcohol en gezond eten: dan weet je zeker dat je niet slaagt

Koken & WetenIn de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: hoe kom je van je slechte gewoontes af; cold turkey of rustig afbouwen?

23 reacties

 • Wes de Waard

  3 maanden geleden
  Iedereen houd van lekker eten of het gezond is of niet het is aan jezelf wat je je eet wat wil je zelf het is erg jammer dat mensen de winkels de schuld geven het is nog altijd aan jezelf of je het nou wilt of niet
 • S Kloosterman

  4 maanden geleden
  Als je heel veel bezig bent met eten, wat wel en niet mag dan gaat het genieten van zowel friet of een salade er ook gauw af. Ik wil ervan genieten, en gelukkig houd ik van gezond eten, maar ook een lekkere koek of iets hartigs. Probeer dat in een balans te houden en voel je niet schuldig.
 • Snellius

  4 maanden geleden
  Een of meerdere slechte gewoonte afleren is best moeilijk als je daarna ook nog een goede gewoonte of meerdere weer wilt aanleren heb je nog meer discipline , tijd en zelfkennis nodig , uiteindelijk zal het resultaat een ieder verbazen als je de mindset weer gevonden hebt om je lichaam tot het uiterste punt te brengen
 • luuk denekamp

  4 maanden geleden
  Wat een gedram.Eet wat je wil en leef. al die stress om of je gezond eet of niet is veel schadelijker.Alles wil men tegenwoordig voor je bepalen.
 • Fons Verfokken

  4 maanden geleden
  Klinkt alsof zelfmanipulatie een onoverkomelijk en niet te veranderen onderdeel is van de mens in dit artikel. Dat is natuurlijk niet zo. Het begint met bewustwording. Durf naar jezelf te kijken ipv alles bij anderen of de omstandigheden neer te leggen. Onbewust koekjes eten, ja dag.