Is elke dag bouillon van botten drinken echt zo goed voor je?
Koken & etenBouillon van beenderen zou goed zijn voor je botten en je huid jong houden. De warme drank is namelijk een bron van collageen, gelatine en mineralen. Sommige restaurants leggen zich zelfs toe op alleen ‘bone broth’. Over de heilzame werking ervan zijn experts echter verdeeld.
Delen per e-mail
Onder meer Kim Kardashians oudere zus Kourtney zweert bij het ‘superfood’: bouillon van botten. Veel New Yorkers beginnen hun dag met bouillon in plaats van een beker koffie. Een Italiaanse chef in New York kreeg dit in de gaten en verkoopt nu bouillon in bekertjes, om onderweg op te drinken.
In Amsterdam verkopen de Bouillon Brothers de 'bone broth’ online. En bij onze zuiderburen in Gent maakt Kabir Zalaki de bouillon in zijn zaak Yoroi vers. ,,Ik verkoop de drank dan diepgevroren. Ik laat bio-gecertificeerde beenderen van runderen, met gewrichten en staart erbij, samen met bio-vlees en bio-groenten 48 uur lang koken. Zo komen voedingsstoffen uit de botten en het merg vrij en krijg je de gezondste drank ter wereld: vol collageen en aminozuren. En nog lekker ook. Voor een portie van 200 milliliter betaal je 3,50 euro.”
Drink het dagelijks en je merkt een heilzame werking, belooft Kabir. ,,Het helpt bij artrose en reuma, is goed voor de huid, versterkt de gewrichten, geeft een energieboost, verhoogt je weerstand en heeft een ondersteunende werking op de darmen.”
Verder in het nieuws
-
Italiaanse politicus Salvini stopt met eten van Nutella: niet Italiaans genoeg
Matteo Salvini stopt met het eten van Nutella. De leider van de rechtse Italiaanse partij Lega vindt het product niet Italiaans genoeg. Hij zegt dat hij alleen nog maar brood met salami en sardientjes eet. -
Koken & eten Dit kun je na pakjesavond met je overgebleven kruidnoten doen
De cadeautjes zijn uitgepakt en de Sint is naar huis. Met deze tips hoef je de kruidnoten die je na pakjesavond over hebt niet weg te gooien. -
PREMIUM
poll Oliebollenkraam Verwijk bestaat 70 jaar: ‘Het is en blijft een vers en gezond product’
De oliebollenkraam van Verwijk is al decennia een begrip in Gouda. Generaties komen hier hun oliebollen halen, sommigen zelfs iedere dag. -
Koken & eten Zwanger? Zo eet je niet twee keer zo veel maar dubbel zo goed
Wel of geen vis? En hoe zit het met rauwe groenten? Vrouwen die zwanger zijn, kunnen gemakkelijk de weg kwijtraken in de voedingsjungle. Ze eten vaak niet gezond genoeg. Wat moeten ze dan wel eten? -
Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox
Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.
-
Wat Eten We Vandaag: Klassieke garnalencocktail
De hoofdrol in deze cocktail is weggelegd voor de Hollandse garnaal. Met z’n malse, stevige structuur en zachte ziltheid een echte smaakmaker. -
Nieuwe kerstcommercials supermarkten zitten vol brok-in-je-keelmomenten
Kerst staat voor gezelligheid: bij elkaar kruipen, kaarsjes aan en lekker eten. De kerstcommercials die grote supermarkten vandaag lanceren, stralen het bijbehorende gevoel van geborgenheid en genegenheid uit. Ze bespelen slim de emoties. -
Coca Cola-kersttruck rijdt door Nederland
De wereldberoemde kersttruck uit de reclame van Coca-Cola rijdt weer door Nederland. De verlichte vrachtwagen, die overigens omstreden is in Groot-Brittannië vanwege de aantrekkingskracht op kinderen, brengt onder meer een bezoek aan Den Haag, Groningen en Maastricht. Bekijk hieronder waar de truck verder langskomt.