Volledig scherm
PREMIUM
Bouillon van botten zou goed zijn voor je huid © Shutterstock

Is elke dag bouillon van botten drinken echt zo goed voor je?

Koken & etenBouillon van beenderen zou goed zijn voor je botten en je huid jong houden. De warme drank is namelijk een bron van collageen, gelatine en mineralen. Sommige restaurants leggen zich zelfs toe op alleen ‘bone broth’. Over de heilzame werking ervan zijn experts echter verdeeld.

Onder meer Kim Kardashians oudere zus Kourtney zweert bij het ‘superfood’: bouillon van botten. Veel New Yorkers beginnen hun dag met bouillon in plaats van een beker koffie. Een Italiaanse chef in New York kreeg dit in de gaten en verkoopt nu bouillon in bekertjes, om onderweg op te drinken.

In Amsterdam verkopen de Bouillon Brothers de 'bone broth’ online. En bij onze zuiderburen in Gent maakt Kabir Zalaki de bouillon in zijn zaak Yoroi vers. ,,Ik verkoop de drank dan diepgevroren. Ik laat bio-gecertificeerde beenderen van runderen, met gewrichten en staart erbij, samen met bio-vlees en bio-groenten 48 uur lang koken. Zo komen voedingsstoffen uit de botten en het merg vrij en krijg je de gezondste drank ter wereld: vol collageen en aminozuren. En nog lekker ook. Voor een portie van 200 milliliter betaal je 3,50 euro.”

Drink het dagelijks en je merkt een heilzame werking, belooft Kabir. ,,Het helpt bij artrose en reuma, is goed voor de huid, versterkt de gewrichten, geeft een energieboost, verhoogt je weerstand en heeft een ondersteunende werking op de darmen.”

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.