PREMIUM
Is suiker echt kankerverwekkend? Dit zeggen twee experts erover
Koken & WetenIn Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is een blikje frisdrank net zo kankerverwekkend als een sigaret?
Suiker is van grote invloed op het ontstaan, genezen en voorkomen van kanker. Dat schrijft William Cortvriendt in zijn onlangs verschenen boek Kankervrij. ,,Een blikje frisdrank of een glas vruchtensap is voor je kind waarschijnlijk net zo kankerverwekkend als je kind een sigaret laten roken”, stelt Cortvriendt. ,,Eén klein glaasje frisdrank per dag leidt volgens onderzoek al tot een verhoging van het risico op kanker met 18 procent.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’ -
Koken & Eten11
Deze betaalbare fruitsoorten zijn er nu in overvloed: slim om ze in te vriezen
Aardbeien, frambozen, bramen: nu het weer zomer is kunnen we ook allemaal genieten van het lekkere zomerfruit dat weer in de schappen ligt. Wist je dat je fruit ook kunt invriezen? Als je dat nu doet heb je er in het najaar nog steeds plezier van. Hieronder een overzicht van het fruit dat je momenteel voor weinig kunt kopen en makkelijk kunt invriezen. -
Zo weet je of de airco van je auto aan onderhoud toe is
De airconditioning in je auto draait bij deze zomerse temperaturen overuren en is daardoor eerder toe aan onderhoud. Maar hoe weet je precies wanneer het tijd is om je airco bij te laten vullen? -
Koken & Eten
Ga je op vakantie? Met de tips van dit restaurant laat je geen kliekjes achter
Wie op vakantie gaat, laat thuis liever geen eten achter. Maar weggooien is totaal onnodig, zegt kok Valentijn Klap (50) van circulair restaurant Elixer. Je kunt er namelijk nog prima mee koken. -
PREMIUMKoken & Eten
Radioman én cocktailliefhebber Jurgen van den Berg deelt toptips: ‘Cocktail is schilderijtje van vloeistoffen’
Hij is absoluut géén pro in het maken van cocktails, benadrukt hij, maar slechts een ‘hobbyshaker’. Eentje die ijsblokjes gewoon met z’n hand pakt in plaats van met een ijsblokjestang, maar wél eigenaar is van een ‘jigger’ (een maatbekertje) en een cocktailbijbel. Drie cocktailrecepten voor de zomer van radiopresentator Jurgen van den Berg uit Utrecht.
-
Wat is het bestbetaalde beroep van Nederland?
,,Ik ga datgene studeren waarmee ik het meeste geld kan verdienen’’, zei een vriendje van het kind van Peter Olsthoorn, journalist voor Intermediair. Maar in welke beroepsgroepen zijn de salarissen het hoogst, zowel in Nederland als in andere landen? Peter zocht het uit. -
Koken&Weten
Hoe komt het dat elk lichaam anders reageert op taart?
In Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is een taartje voor iedereen even slecht? -
PREMIUM
‘Nieuwe’ inzichten tegen kanker: mijd boosdoeners als suiker, bewerkt voedsel en stress
Een van de meest gevreesde ziekten is kanker. Arts en onderzoeker William Cortvriendt (64) legt in zijn net verschenen boek Kankervrij uit hoe het komt dat we het risico daarop hebben verdubbeld in de afgelopen dertig jaar. ‘Ik raad je af ooit nog suiker te eten.’