PREMIUM
Italiaanse hotspot aan Scheveningse haven: eerbetoon aan het vissersdorp met de beroemde kaviaren
halen en brengenMet alles was rekening gehouden. Niet met die vervelende gast corona. Dus blijft het nieuwe restaurant La Liguria nog dicht maar kunnen we al wel naar de mercato in de lucht van zilte zee bij Scheveningen. Dat deden we dus, voor onze rubriek Halen en Brengen.
Delen per e-mail
Daar hadden ze uiteraard niet op gerekend toen vier jaar geleden succesvol werd ingetekend op een tender van de gemeente om een restauratieve invulling te geven aan het Scheveningse Sluiswachtershuis. Gastrovino La Liguria ging vorige maand open bij de Derde Haven in een nieuwe wijk, waar ik de zee kan ruiken en zeker ook mijn keukenkastjes zou inrichten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zo wordt shoppen bij lokale winkels makkelijker: ‘Ik heb winkeliers huilend aan de lijn gehad’
Om het voor inwoners uit de Krimpenerwaard makkelijker te maken om inkopen bij lokale winkeliers te doen, is sinds kort de website krimpenerwaardkooptlokaal.nl in de lucht. Een van de initiatiefnemers is Marco Goudswaard (58) uit Krimpen aan de Lek. Hij hoopt zo de leefbaarheid van de dorpskernen te behouden. -
PREMIUMPomppionier
Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalen
Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen. -
PREMIUM
Voor de horecakanjers van Tikkie Bijzonder is de lockdown een vloek én een zegen
Ondanks de coronatijd is in Sliedrecht sinds twee maanden lunchroom Tikkie Bijzonder geopend. Het team bestaat uit mensen met een beperking, horecakanjers genoemd, en hun begeleiders. -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
PREMIUMHalen en Brengen
Afhalen bij Wox mag wat kosten, maar het is het waard
Het afhaalmenu van veel restaurants zal na de coronacrisis blijven bestaan is de verwachting. In dat geval is het te hopen dat Wox meedoet. De culinaire beroemdheid in Den Haag staat deze week op het menu in de rubriek Halen en Brengen.
-
PREMIUM
Sneller uit het ziekenhuis dankzij eiwitrijke hapjes: beter voor de patiënt én goedkoper
Kokos-mangoshake, vegetarische kapsalon, een kaasbroodje met dip. Met zes kleinere eiwitrijke porties per dag, in plaats van de gebruikelijke drie, laat het HagaZiekenhuis patiënten beter en sneller herstellen. -
PREMIUM
Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’ -
PREMIUMhalen en brengen
Stampend het nieuwe jaar in: we troosten onszelf massaal met oer-Hollands eten
Stampend gaan we weer het nieuwe jaar in. Ook sterrenkoks maken zich er schuldig aan. Met liefde. Duizenden dampende hartverwarmende stamppotten belanden via de drive-thru op ons bord.