Volledig scherm
© Sven Benjamins

Italiaanse stamppot

We zijn gek op Hollandse pot, maar onze oude vertrouwde stamppot met een Italiaanse twist, daar mag je ons ook best voor wakker maken. Lekkere zoute parmaham en knapperige pijnboompitjes. Dat is succes verzekerd toch!

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 500 g kruimige aardappels
– 2 handjes pijnboompitjes
– 4 plakken parmaham
– 1 courgette
– 2 tl Italiaanse kruiden

Bereidingswijze (30 minuten):
– Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
– Kook ze in zo’n 20 minuten gaar en zacht (zodat je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken).
– Rooster ondertussen de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.
– Bak daarna de parmaham knapperig in dezelfde pan.
– Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
– Snijd vervolgens de courgette in blokjes.
– Verwarm wat olie in de koekenpan en bak de courgetteblokjes hier een paar minuten in aan. Breng op smaak met peper, zout en 1 theelepel Italiaanse kruiden.
– Giet de aardappels af (bewaar een beetje kookvocht) en stamp ze fijn.
– Meng dan het kookvocht door de stamp en breng op smaak met de overige Italiaanse kruiden, peper, zout en eventueel nog een scheutje olijfolie.
– Scheur de parmaham in stukjes en meng samen met de courgette en pijnboompitjes door de stamp.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.

Volledig scherm
© Mariët Mons

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen