Volledig scherm
PREMIUM
Jan Heemskerk viel ruim 22 kilo af. © Shody Careman

Jan Heemskerk woog 110 kilo: Ja, ook jij kunt zonder bier en pulled pork

Jan Heemskerk was dik. Echt dik. De oud-hoofdredacteur van Playboy, tegenwoordig schrijver en ondernemer, woog 110,9 kilo. Pas toen zijn vrouw op de stopknop drukte, ging hij overstag.

Quote

Mijn vrouw zei: ‘ik ben misschien oppervlak­kig, maar ik vind je gewoon niet zo aantrekke­lijk meer’

Het moment dat zijn vrouw hem vertelde dat ze hem niet meer zo aantrekkelijk vond, drie jaar geleden, was een schok. Zijn riante leven (denk drankovergoten feesten, vleesorgies met de BBQ-vrienden en zero beweging) had het zicht op zijn taille verstopt. En dat hoofd, ja, dat was in de loop der jaren toch echt een bolle kop geworden.

Het is ook zo lekker, dat handje borrelnoten. Nog een biertje om het af te leren. Veel mannen steken hun knar in het zand, weet Jan. Deed-ie zelf ook. Tot het moment dus dat zijn echtgenote de knuppel in het hoenderhok gooide. Omdat hij sindsdien een enorme ommezwaai heeft gemaakt, deelt hij zijn ervaringen. In de verwachting dat andere mannen er iets van leren.

Zijn motto is simpel. Als Jan het kan, kan jij het ook. Dat is dan ook de titel van zijn boek dat vandaag uitkomt: Als Jan het kan... Jan Heemskerk (56, nu 88,6 kilo) heeft een missie. En dat is: zijn lessen delen. Hij laat de grootste obstakels zien en de strategieën om die te lijf te gaan.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.