Groenten van allerlei verschillende kleuren hebben positieve effecten op de hersenen. Ze werken vaak als antioxidant en kunnen zo directe schade aan de hersencellen voorkomen.
Volledig scherm
Groenten van allerlei verschillende kleuren hebben positieve effecten op de hersenen. Ze werken vaak als antioxidant en kunnen zo directe schade aan de hersencellen voorkomen. © Shutterstock

Je brein beter laten werken door de juiste voeding, kan dat?

Koken & etenNu er ook steeds meer bewustwording over onze mentale gezondheid komt, richten velen zich op de invloed van voeding op de hersenen. Kun je jezelf slimmer eten? En helpen bepaalde voedingsmiddelen je brein beter te functioneren? Dit zeggen de experts erover.

  1. Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogsfriet’ en beleeft bijzondere smaakervaring

    Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogs­friet’ en beleeft bijzondere smaakerva­ring

    Een 24-jarige klusjesman uit het Duitse Bielefeld heeft bij reparatiewerkzaamheden een wel heel opmerkelijke ontdekking gedaan. Op een al jaren niet gebruikte vliering zag hij tientallen houten kisten staan bedekt met een dikke laag stof. Nieuwsgierig naar de inhoud brak hij er met een koevoet eentje open, waarna twee grote blikken vol gedroogde en in reepjes gesneden aardappelen tevoorschijn kwamen.