Volledig scherm
PREMIUM
Bij bso Les Petits eten ze met spelletjes. De soep gaat erin als eh... koek. © Desirée Schippers

Je kind een moeilijke eter? Wij geven tips

Ze bestaan, kinderen die alles lusten. Toch zit het gros van de ouders geregeld met de handen in het haar na de zoveelste crisis aan tafel. We weten dat gevarieerd eten goed is en ja, nieuwe smaken ontdekken hoort daarbij. Maar hoe? Culinair journalist Lot Piscaer geeft tips.

Waarschuwing vooraf: dit artikel geeft u geen gegarandeerde succesformule. Wel een hart onder de riem en tips die zomaar zouden kunnen helpen.

Als ervaringsdeskundige - ik heb zoons van 10 en 11 - en als culinair journalist ken ik veel verhalen over kieskeurige kinderen. Er zijn kinderen die op kleur eten, die geen zachte dingen lusten, of juist geen warme. Kinderen die alleen staand eten, leven op pasta-met-niks, of geen mais/slagroom/boontjes/wat-dan-ook lusten.

Inmiddels is me één ding duidelijk: ze doen maar wat, die kinderen. En ja, er zijn er die alles lusten. Kinderen die al ‘nomnomnom’ roepend blaadjes rucola naar binnen werken. Geen mythe dus!

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.