Jermain de Rozario tijdens de presentatie van de Michelin Gids 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Jermain de Rozario tijdens de presentatie van de Michelin Gids 2019. © ANP

Jermain gebruikte drugs, werkte als vuilnisman en is nu sterrenkok

Van vuilnisman tot chef van zijn eigen sterrenrestaurant: het leven van Jermain de Rozario is geknipt voor een film. Hij is de eerste ooit die Helmond aan een restaurant met Michelinster helpt. Zijn grote doel is bereikt.

,,Tafellinnen? Nee. Loopt de bediening straks in pak? Nee. Wij blijven onszelf: gewoon, sympathiek.” Het rolt er bij Jermain de Rozario (34) met bravoure uit.

Hij is zojuist door de organisatie van het sterrenfestival in een koksbuis met veel te lange mouwen gehesen. Op het podium in het statige Amsterdamse DeLaMar theater, in een zaal vol topkoks.

Het zoet van het binnenhalen van de door hem zo vurig gewenste Michelinster combineert hij met het zout van zijn natte ogen die hij aan zijn onberispelijk witte koksjasje afveegt.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen