Fruit, groente, vis en vlees. Veel voeding van de Mediterrane eetwijze maken je blijer, zegt psycholoog Laura Joosten.
Volledig scherm
Fruit, groente, vis en vlees. Veel voeding van de Mediterrane eetwijze maken je blijer, zegt psycholoog Laura Joosten. © Getty Images

Jezelf gelukkig eten? Deze psycholoog zegt dat bepaalde voeding echt helpt

Koken & EtenKun je jezelf gelukkig(er) eten? De Vlaamse psycholoog Laura Joosten is overtuigd van wel. In haar boek bundelde ze al haar bevindingen. Naast wetenschappelijke uitleg en praktische tips staan er makkelijke recepten in die goed zijn voor je gemoedstoestand.

12 reacties

 • Julia van Damme

  1 jaar geleden
  Zo eet ik al jaaaaaren, behalve vlees dan. Nooit ziek. Van iedere ochtend een koude douche word je ook erg vrolijk en is bovendien uitstekend voor je weerstand.
 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  Om het verhaal compleet te maken over de gezonde en lekkere vette vis: onverzadigde vetzuren zitten ook rijkelijk in noten, zoals walnoten, olijvens. Een nog voordeliger bron: groene olijven. Ca. ⅕ van een groene olijf bestaat uit plantaardige vetten waarvan circa 90% uit onverzadigde vetzuren. Een potje zonder pit voor ca. 0,69 bij de supers, ik eet ze dagelijks bij de maaltijden. Hiernaast bevatten vis en noten veel eiwitten, mineralen en vitamines ook B12. Niet alles wat vet is is ongezond!
 • Marianne Martens

  1 jaar geleden
  Onbewerkte voeding is veel gezonder dan ‚kant en klaar‘ voeding zit de fabriek! Dat is al jaren bewezen. Maar ja: dat is wel veel duurder en dat kunnen veel mensen niet betalen. Geen ongezonde E nummers, geen dextroseprodukten in voeding, het is veel gezonder. En toch blijven de fabrikanten winnen en doen wat ze willen. Neem een voorbeeld aan Duitsland en Oostenrijk waar gezond eten een doel is voor zowel de scholen als de overheid. De BTW daar is al jaren aangepast. Regering: wordt wakker!
 • van Bergen

  1 jaar geleden
  Psycholoog. Ik vertrouw die laatste lettergreep nooit . .
 • E. Francke

  1 jaar geleden
  Nam voor de verandering ns een makkelijker mosterd mee, in een spuitfles, wist niet wat k proefde: boordevol suiker! Gelukkig is de ouderwetse nog verkrijgbaar. Voor veel 'verbeterde' produkten geldt dit helaas niet. Ed.Janssen.
 1. Avocado is goed voor je cholesterol en boter juist slecht: diëtist over de feiten en fabels
  PREMIUM

  Avocado is goed voor je choleste­rol en boter juist slecht: diëtist over de feiten en fabels

  Miljoenen Nederlanders kampen met een te hoog cholesteral. ,,Met kleine inspanningen op het gebied van voeding kunnen we die alarmerende cijfers onder controle krijgen”, zegt diëtiste Sanne Mouha. Wat is cholesterol en hoe pak je een te hoog gehalte aan? Mouha scheidt 9 feiten van fabels, geeft 10 tips om je cholesterol omlaag te krijgen én deelt een recept dat ‘cholesterol beaters’ bevat.