PREMIUM
Jij wilt afvallen, maar je partner eet de hele tijd chips? Diëtiste geeft 9 tips om daarmee om te gaan
Koken & etenHoe moeilijk is het om gezond te eten, als je partner niet meedoet? Voor veel mensen herkenbaar. De ene probeert gezond te eten, terwijl de ander ongezonde kost verorbert. Of de ene houdt van vlees en de ander wil plantaardig. Het kan frustraties opleveren, weet diëtiste Sanne Mouha.
Mouha ziet het vaak bij koppels of in gezinnen: frustraties omdat de eetgewoontes niet met elkaar te verzoenen lijken. ,,Het is vooral moeilijk als de een gewichtsverlies nastreeft en het daar lastig mee heeft, maar wel constant in de verleiding wordt gebracht door de ander. Omdat je je dan niet gesteund voelt. Dat kan het psychologisch erg zwaar maken.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Weten
Supermarkten bieden steeds meer gezondere alternatieven voor diepvriespizza
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kant-en-klaarmaaltijden zijn vaak niet zo gezond als fabrikanten beweren. Hoe vijf pioniers jou helpen te kiezen voor een gezondere snelle hap. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo word je een ‘supervetverbrander’. Expert: ‘Hoe minder je bloedsuiker piekt, hoe minder snackdrang’
De pandemie leverde veel mensen extra kilo's op en die blijven plakken. Je krijg ze pas weg als je je metabolisme weer de baas wordt, zegt gezondheidswetenschapper Maaike de Vries. Calorieën tellen hoeft niet, wel je lichaam de juiste hoeveelheid brandstof geven. ‘Je kan een slecht voedingspatroon niet wegsporten.’ -
Koken & eten
Dit is waarom je moet oppassen met het gebruik van bakpapier
Groente grillen zonder aangekoekte bakplaat: velletje bakpapier, oven aan en gaan. Maar bakpapier kan een kleine hoeveelheid PFAS bevatten. Deze chemische stoffen breken vrijwel niet af in het milieu en zijn schadelijk voor de gezondheid.
-
Koken & Eten
Hoe bewaar je brood het best in de diepvries?
Soms koop je een vers brood dat lekker smaakt maar te veel is om in een paar dagen tijd op te krijgen. Is het bewaren in de diepvriezer dan een goed idee? En verandert dat iets aan de voedingsstoffen van het brood, of niet? ,,Gebruik de originele broodzak”, adviseert een bakker. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
PREMIUMKeti Koti
Ayra en Ira Kip delen 20.000 porties heri heri uit om bewustzijn over slavernij te vergroten
Het is bijna Keti Koti! Op 1 juli viert Nederland de afschaffing van de slavernij in Suriname en een deel van de Caraïben. Ayra Kip probeert met haar zus deze dag meer bekendheid te geven door het gerecht heri heri uit te delen.