Volledig scherm
Burgerbroodjes © Shutterstock

Jumbo roept hamburgerbroodjes terug

Jumbo haalt per direct de 'Hamburgerbuns brioche-broodjes' van het huismerk uit de schappen. Door een productiefout zijn er sesambroodjes in de verpakking terechtgekomen, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen met een sesamzaadallergie. Het gaat om broodjes met een houdbaarheid tot 2 juli.

Klanten kunnen het product terugbrengen naar de winkel en krijgen dan hun geld terug. Mensen die niet zo'n allergie hebben, kunnen de broodjes gewoon eten.

Het gebeurt regelmatig dat producten worden teruggeroepen vanwege een verkeerd etiket. Zo haalde Intersnack eerder deze week zoutje uit de schappen: POM-BÄR Original. De zakken met een inhoud van  90 gram bevatte door een productiefout de allergenen gluten en lactose. Vomar haalde vijf soorten taartjes uit de winkels die het verkeerde etiket droegen. De allergenen waren niet correct vermeld.

Wie niet allergisch is, kan zulke producten uiteraard gewoon eten. Ernstiger is het als de salmonella-bacterie wordt gevonden, zoals vorige week in kurkuma van het merk Yona. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.