Volledig scherm

Kaiserschmarrn

Tijdens de wintersport is dit één van de klassiekers uit de Tiroler keuken. Tussen de zware kost overladen met room, kaas en spek is deze zoete pannenkoek een welkome afwisseling. Eet hem in een kleine portie als dessert of als grote portie als zoete hoofdmaaltijd.

Ingrediënten (4 personen):
4 eieren, dooiers en wit gescheiden
- 125 ml melk
- 100 g suiker
- Merg van 1 vanillepeul of 1 tl vanille essence
- 1 mespuntje zout
- 125 g bloem
- 100 g boerenjongens, uitgelekt
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels poedersuiker
4 el pruimenjam

Benodigdheden:
Garde of keukenmixer
- Koekenpan

Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 10 minuten):
Sla de eiwitten in een schone, vetvrije kom stijf met een garde of keukenmixer en zet opzij. Meng in een kom de eidooiers, melk, suiker, vanille en het zout. Zeef hier langzaam al roerende de bloem in. Spatel de stijfgeslagen eiwitten door het beslag en voeg als laatste de uitgelekte boerenjongens toe.
Verhit een grote koekenpan op het vuur en laat hierin de boter smelten. Giet het beslag in de hete pan en bak bruin aan één kant, draai om en bak de andere zijde bruin.
- Als het beslag bijna gaar is scheur je de pannenkoek met twee vorken in stukken in de pan. Bak nog kort verder tot het volledig gaar is. Verwijder uit de pan, verdeel over vier borden en bestrooi met poedersuiker. 

Serveertip:
- Serveer met een eetlepel pruimenjam per bord voor een echte Tiroler beleving. 

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord.